Prejsť na obsah

Slávnostné otvorenie akademického roka 2014/2015 na UPJŠ v Košiciach

1minút, 57sekúnd

      V utorok 16. septembra predpoludním sa uskutočnilo v Aule Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach na Triede SNP 1 slávnostné otvorenie akademického roka 2014/2015 na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach za prítomnosti predsedníčky Ústavného súdu Slovenskej republiky JUDr. Ivetty Macejkovej, PhD., riaditeľov košických zdravotníckych zariadení, zástupcov mestských a krajských inštitúcií v Košiciach a iných významných osobností, bývalých rektorov a súčasného vedenia univerzity, dekanov fakúlt, členov vedeckých rád a akademických senátov a tiež zamestnancov a študentov UPJŠ.
      Vo svojom slávnostnom príhovore zaželal rektor UPJŠ prof. MUDr. Ladislav Mirossay, DrSc. študentom veľa elánu pri zdolávaní nástrah náročného vysokoškolského štúdia, mnoho cenných poznatkov získaných v kontaktnej výučbe či už v prednáškových sálach alebo v špičkových laboratóriách a taktiež hodnotné  spoločenské vyžitie na podujatiach organizovaných študentmi univerzity i na podujatiach v rámci aktivít mesta Košice. „Dovoľte mi, aby som vám všetkým poprial do nového akademického roku veľa úspechov, príjemnú tvorivú atmosféru, zdravie a šťastie v rodinách aj v práci. Študentkám a študentom veľa síl k namáhavej duševnej práci a jej úspešné zavŕšenie vo forme zvládnutých skúšok. Prvákom dobrý štart a končiacim ročníkom efektné finále a ukončenie štúdia k osobnej spokojnosti aj spokojnosti vašich rodičov,“ povedal rektor v závere svojho príhovoru.
      Súčasťou slávnostného ceremoniálu bolo aj predstavenie nových profesorov Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, odovzdanie dekrétov novým docentom a doktorom vied a predstavenie nových nositeľov vedeckého kvalifikačného stupňa IIa priznaný Komisiou Slovenskej akadémie vied pre posudzovanie vedeckej kvalifikácie zamestnancov. Slávnostný ceremoniál potom pokračoval odovzdávaním Ceny rektora UPJŠ v Košiciach za významný prínos učiteľov a vedeckých pracovníkov UPJŠ v Košiciach v oblasti vedy a výskumu.
 

Tlačová správa

 


Študuj na UPJŠ