Prejsť na obsah

Závery zo stretnutia rektorov s ministrom školstva

1minút, 20sekúnd

Dňa 14.8.2017 sa na pôde Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR stretli rektori výskumných univerzít, zástupcovia SAV a Klubu 500 a prerokovali ďalší postup vo veci uvoľňovania štrukturálnych fondov v Operačnom programe Veda a Výskum. Za UPJŠ v Košiciach sa stretnutia z poverenia rektora prof. RNDr. Pavla Sováka, CSc. zúčastnil dekan Prírodovedeckej fakulty UPJŠ doc. RNDr. Gabriel Semanišin, PhD.

Požiadavky, s ktorými na rokovanie prišli rektori  výskumných univerzít (UK v Bratislave, STU v Bratislave, TUKE, UPJŠ v Košiciach, UVLaF v Košiciach, ŽU v Žiline, TU vo Zvolene, SPU v Nitre) a SAV.

Rektori sa s vedením MŠVVaŠ SR na stretnutí zatiaľ zhodli na 4 požiadavkách, pričom podľa dohody majú ich vzájomné stretnutia  ďalej pokračovať.
Závery dnešného stretnutia na MŠVVaŠ SR a 4 požiadavky, ktoré podpísali prítomní zástupcovia SAV a univerzít, konkrétne:

prof. RNDr. Karol Mičieta, PhD., rektor UK v Bratislave, prof. Ing. Robert Redhammer, PhD., rektor STU v Bratislave, prof. Ing. Stanislav Kmeť, CSc., rektor TUKE, Dr.h.c. prof. Ing. Tatiana Čorejová, PhD., rektorka ŽU v Žiline, Dr.h.c. prof. MVDr. Jana Mojžišová, PhD., rektorka UVLaF v Košiciach, Dr.h.c. prof. Ing. Peter Bielik, PhD., rektor SPU v Nitre, doc. RNDr. Gabriel Semanišin, PhD., dekan Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach, RNDr. Eva Majková, DrSc., Fyzikálny ústav SAV, prof. RNDr. Peter Samuely, DrSc., Ústav experimentálnej fyziky SAV
 

Prílohy

File File size
pdf poziadavky-rektorov-140817 362 KB
pdf zavery-a-poziadavky-rektorov-140817 257 KB

Študuj na UPJŠ