Prejsť na obsah

Klub profesorov UPJŠ v Košiciach

1minút, 7sekúnd

Dňa 23. februára 2010 sa o 14.00 hod. uskutočnilo zasadnutie členov Klubu profesorov Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach v priestoroch Historickej auly Rektorátu UPJŠ. Zasadnutie otvoril predseda Klubu profesorov UPJŠ prof. JUDr. Peter Vojčík, CSc.

Úvodom stretnutia odovzdal pán rektor prof. MUDr. Ladislav Mirossay, DrSc. dekréty o udelení čestného titulu „profesor emeritus“ prof. RNDr. Gabriele Martinskej, CSc., prof. RNDr. Pavlovi Vojtaníkovi, DrSc. a prof. RNDr. Jánovi Košťálikovi, DrSc.

Krátke postrehy zo života na UPJŠ očami emeritných profesorov“ predstavili ocenení hostia. Prof. Martinská svoju prezentáciu zamerala na význam osobnosti ako vzoru vo výchove na univerzite. „Nezabúdajme na osobnosti našej univerzity, vážme si tie, ktoré sú medzi nami a buďme príkladmi pre rodiace sa osobnosti našej univerzity“, ukončila pani profesorka svoje myšlienky.  Prof. Vojtaník svoje 45 ročné pôsobenie na pôde UPJŠ predstavil vo forme osobného a odborného rastu prostredníctvom svojich postrehov a zážitkov s istým nadhľadom – „There is no substitution for hard work!“. Záverečné slovo v rámci programu patrilo prof. Košťálikovi, ktorý prítomným priblížil nielen svoj odborný profil, ale aj zaujímavé myšlienky z rôznych oblastí jeho pôsobenia na našej univerzite.


Študuj na UPJŠ