Prejsť na obsah

Aristoteles súčasťou otvorenia akademického roka na UPJŠ v Košiciach

1minút, 28sekúnd

Študenti a zamestnanci Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach zaplnili dňa 19. septembra 2011 aulu Lekárskej fakulty. Svojou účasťou tak umocnili slávnostnú atmosféru otvorenia nového akademického roka na svojej Alma mater. Rektor UPJŠ prof. MUDr. Ladislav Mirossay, DrSc. vo svojom vystúpení vyjadril presvedčenie, že rok 2011/2012 vytvorí priestor na kreovanie čo najväčších hodnôt ľudského ducha. Vo svojom odkaze zaželal všetkým študentom, no najmä prvákom, veľa študijných úspechov a splnenie ich očakávaní. 

V akademickom roku 2010/2011 študovalo na 5 fakultách UPJŠ 8 377 študentov, z toho v externej forme 1 261 študentov a 561 doktorandov.

V rámci otvorenia nového akademického roka 2011/2012 na UPJŠ v Košiciach sa za účasti zamestnancov a študentov univerzity, ako aj iných hostí uskutočnilo slávnostné otvorenie výučbových priestorov budovy ARISTOTELES Filozofickej fakulty na Moyzesovej 9 v Košiciach. Prestrihnutím pásky sa tak symbolicky otvorili brány vzdelávania pre učiteľov i študentov – filozofov.  V novom komplexe nájde svoje sídlo takmer 60 zamestnancov zo 6 katedier fakulty. 15 nových posluchárni vytvorí výborne podmienky pre prednáškovú a seminárnu činnosť pre viac ako 450 študentov. Praktická výučba bude podporená filmovým a televíznym štúdiom, fonetickým laboratóriom i multimediálnou učebňou. Nové priestory boli zrekonštruované za pomoci finančných prostriedkov získaných v rámci projektu Budovanie OPEN DOOR univerzity zavedením moderných IKT a rekonštrukcia budovy Filozofickej fakulty v areáli UPJŠ. Celkové výdavky na realizáciu aktivít projektu boli vo výške 5 004 295,32 €, z toho náklady na stavebné práce 2 488 704,99 €,  zhotoviteľom bola firma SCHOTT, spol. s r. o. Bardejov.

 


Študuj na UPJŠ