Prejsť na obsah

Vydarený IV. pohár dekana UPJŠ LF v lyžovaní a snowboarde

3minút, 4sekúnd

    V sobotu 19. januára 2019 sa uskutočnila Ski Centre Levoča – Levočská Dolina súťaž v alpskom lyžovaní a v snowboarde „Pohár dekana Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach“ – ktorý pre študentov, zamestnancov a priaznivcov fakulty pripravil dekan prof. MUDr. Daniel Pella, PhD.
    Tí, ktorí mali chuť súťažiť, si museli privstať, pretože sa štartovalo v sobotu už o siedmej ráno. Podujatia sa zúčastnilo takmer šesťdesiat súťažiacich v štyroch kategóriách: MUŽI (študenti a zamestnanci LF), ŽENY (študentky a zamestnankyne LF), PRIATELIA LF a SNOWBOARDISTI. Medzi súťažiacimi prevažovali študenti, ktorých bolo 42 (z toho 5 zahraničných) a zápolili v slnečnom, no mrazivom počasí, keďže teplomer ukazoval iba -15 stupňov Celzia.
    Zatiaľ čo súťaž snowboardistov bola jednokolová, lyžiari ju  mali rozdelenú na dve kolá, pričom po prvom vyraďovacom na miernejšom svahu postúpila do druhého kola na podstatne strmšom tridsiatka tých najlepších. Jazda na náročnejšej trati pripravenej na úrovni Svetového pohára sa nezaobišla bez pádov. Súťaž nedokončili viacerí pretekári, medziiným favorizovaný Filip Rzepecki z Poľska.

    Na medailových priečkach sa umiestnili títo pretekári:

               Študenti a zamestnanci – muži:
    
    1.    miesto:  Samuel Brunc
        2.    miesto:  Mateusz Lewinski
        3.    miesto:  Dominik Pella

               Študenti a zamestnanci – ženy:
        1.    miesto:  Jana Čobejová
        2.    miesto:  Zuzana Pavlová
        3.    miesto:  Sára Lisá

               Priatelia UPJŠ LF:
        1.    miesto:  Lukáš Plachý
        2.    miesto:  Lenka Syč-Kriváňová
        3.    miesto:  Pavol Pella

               Snowboarding:
        1.    miesto:  Jakub Mihaľov
        2.    miesto:  Monika Kvaková
        3.    miesto:  Jaroslav Bujňák

    Po súťaži nasledoval voľný program zúčastnených, medzi ktorými bol aj predseda Akademického senátu UPJŠ LF Jaroslav Majerník, a členovia vedenia fakulty Želmíra Macejová, Monika Halánová, Silvia Timková,  Peter Jarčuška, Pavol Kristian a Jozef Firment či prednostovia ústavov Ingrid Hodorová a Viliam Donič.
    Odovzdávanie cien sa konalo v sobotu večer na spoločenskom posedení. Cenné medaily a poháre odovzdal najlepším pretekárom dekan Daniel Pella, ktorý mal dôvod na úsmev, pretože sa podujatie, ktoré spojilo aktívny oddych pri športe v príjemnom prostredí Levočskej doliny a spoločenské stretnutie študentov a zamestnancov, nadmieru vydarilo. Celý večer sa niesol v dobrej nálade – po vyhlásení víťazov nasledoval vedomostný kvíz, v ktorom si zmeralo sily 7 študentských tímov a 2 družstvá zložené z vedenia LF a pedagógov. Napriek niektorým záludným otázkam týkajúcim sa filmov o Herrym Potterovi či seriálu Priatelia, nakoniec ukázali svoju vedomostnú prevahu práve učitelia. Získanú cenu v podobe povzbudivého nápoja však „Levočské mozgy“ venovali štvrtému družstvu v poradí s názvom „Deluxe“, ktorému medailová priečka unikla len o vlások v rozstreli s iným družstvom s rovnakým počtom získaných bodov…
   
„Veľmi ma teší, že toto športové podujatie má aj silný spoločenský rozmer a som rád, že mnohí naši študenti sú nielen skvelí lyžiari, ale vedia sa aj veľmi dobre a kultivovane spoločensky zabaviť. Aj atmosféra pri vedomostnom kvíze ukázala, že väčšina z nich patrí medzi ľudí so širokým rozhľadom. Jediné, čo ma mrzelo na celej akcii, že medailové miesto mi uniklo veľmi tesne a predbehol ma môj vlastný syn. Takže sa mi ušla iba zemiaková medaila… no ja mám zemiaky rád,“ komentoval s úsmevom vydarené podujatie dekan Daniel Pella.
 


Študuj na UPJŠ