Prejsť na obsah

Akcia medikov ZDRAVIE POD KONTROLOU primäla stovky ľudí zamyslieť sa nad zdravým životným štýlom a prevenciou

1minút, 31sekúnd

    Študenti Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach zorganizovali v sobotu 6. apríla 2019 v košickom nákupnom centre Aupark podujatie Zdravie pod kontrolou. Šlo o štvrtý ročník úspešného projektu Spolku medikov mesta Košice pre širokú verejnosť zameranú na rôzne oblasti zdravia.
    „Podujatie s názvom ‚Zdravie pod kontrolou‘ sa konalo v ôsmich európskych krajinách – okrem Slovenska aj v Českej republike, Poľsku, Rumunsko, Bulharsku, Chorvátsku, Čiernej hore a Macedónsku. V Košiciach sme mali pre návštevníkov obchodného centra pripravených 9 informačných stánkov, ktoré navštívilo niekoľko stoviek ľudí,“
hovorí študentka 3. ročníka Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach Romana Bodnárová, vedúca Klubu verejného zdravia Spolku medikov mesta Košice.
    Na projekte sa podieľalo celkovo 42 študentov všeobecného a 5 študentov zubného lekárstva, ktorí v spolupráci s Nadáciou Kvapka nádeje, Všeobecnou zdravotnou poisťovňou a Svetom zdravia pripravili pre záujemcov aktivity nazvané Zdravie v číslach, Antitobacco, Mužské a ženské záležitosti, MOLE, Zdravý úsmev, Dobrák od kosti, Prvá pomoc, Nemocnica u medvedíka a Hygiena rúk.
    Dekan Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach prof. MUDr. Daniel Pella, PhD. aktivitu študentov, ktorou si už počas svojho štúdia trénujú komunikačné zručnosti a kontakt s pacientom, víta a teší ho jej priaznivý ohlas u verejnosti.
    Najväčší záujem zo strany verejnosti bol o stánok Zdravie v číslach, kde si nechalo zmerať svoju glykémiu 390 ľudí. Okrem koncentrácie cukru v krvi študenti ľuďom merali  aj hodnoty krvného tlaku, cholesterolu a celkového zloženia tela zahŕňajúce množstvo tuku, svalstva a vody v organizme… 

    Tlačová správa


Študuj na UPJŠ