Prejsť na obsah

Prezidentka Zuzana Čaputová vymenovala nových profesorov 

1minút, 11sekúnd

    V utorok 18. januára 2022 odovzdala prezidentka SR Zuzana Čaputová v priestoroch Prezidentského paláca v Bratislave menovacie dekréty tridsiatim trom novým vysokoškolským profesorkám a profesorom, medzi boli aj dvaja pracovníci Lekárskej fakulty v Košiciach. Menovacie dekréty si z rúk prezidentky Zuzany Čaputovej prevzali:
    ▪︎ prof. PhDr. Lucia Dimunová, PhD., prednostka Ústavu ošetrovateľstva UPJŠ LF, ktorej bol titul „profesorka“ udelený v odbore Ošetrovateľstvo.
    ▪︎ prof. MUDr. Peter Urdzík, PhD., MPH, ktorý pôsobí ako prednosta Gynekologicko-pôrodníckej kliniky UPJŠ LF a UNLP Košice a je spolugarantom predmetu gynekológia a pôrodníctvo na našej fakulte. Titul „profesor“ získal v odbore Gynekológia a pôrodníctvo.
    Srdečne gratulujeme!

    Pani prezidentka vo svojom príhovore novým profesorom pripomenula, že Slovensko od vysokoškolských pedagógov očakáva pozdvihnutie vysokých škôl na absolútne centrá excelentnosti v oblasti vzdelávacej, výskumnej i spoločenskej a taktiež, že mladým ľuďom poskytnú doma také kvalitné vzdelávanie a perspektívu vedeckého výskumu či inej sebarealizácie, aby nemuseli odchádzať do zahraničia. Novovymenovaným profesorom zapriala, aby sa pre nich tento deň stal začiatkom novej etapy akademického a spoločenského pôsobenia, ktorá prinesie naplnenie tak im, ako aj ich vysokým školám, aj celej spoločnosti. Viac

 


Študuj na UPJŠ