Prejsť na obsah

„SCIENCE MEETS BUSINESS“ #6: Prehľad molekulárnych diagnostických testov na Covid-19

28. marca 2024

Dátum:
utorok, 16. november 2021 o 15:00 (dĺžka trvania cca 45 minút)

Miesto:
online (MS TEAMS)

Cena:
bezplatne

Organizátor:
Košický klaster nového priemyslu – Cassovia New Industry Cluster (CNIC) v spolupráci s Technologickým a inovačným parkom TIP-UPJŠ

Kontakt:
T: 0948 985 648, E: tip@upjs.sk

Košický klaster nového priemyslu – Cassovia New Industry Cluster (CNIC) pripravil v spolupráci s TIP-UPJŠ webinár na tému:
„Prehľad molekulárnych diagnostických testov na Covid-19.“

Anotácia:
V súčasnosti existuje viacero diagnostických testov na COVID-19, ktoré využívajú rôzne prístupy napríklad RT-PCR, LAMP, detekcia založená na CRISPR, antigénové testy, protilátkové testy a iné. Presnosť a špecificita spomínaných prístupov je rôzna. Zlatým štandardom v diagnostike je metóda PCR kvôli vysokej presnosti a špecificite vo vymedzenom časovom rámci v priebehu ochorenia. Z toho dôvodu je potrebné zohľadniť časový rámec a podmienky, počas ktorých je dosahovaná deklarovaná presnosť a špecificita. Na prednáške stručne rozoberieme princíp jednotlivých testov ako aj ich výhody a limitácie. V súčasnosti je potrebné ďalej vyvíjať nové vysoko výkonné a podľa možností aj automatizované diagnostické a detekčné prístupy, ktoré by umožňovali efektívne monitorovanie epidémie v reálnom čase ako aj pre data-based manažment protipandemických opatrení. V spolupráci Centra interdisciplinárnych biovied s priemyselným partnerom SAFTRA Photonics s.r.o. vyvíjame novú metódu selektívneho testu koronavírusu SARS-Cov-2 založenú na kombinácii patentovanej PickMol technógie spoločnosti SAFTRA Photonics s vírus-zachytávajúcimi proteínovými platformami imobilizovaných na povrchu PickMol čipu.

Prednášajúci bude doc. RNDr. Gabriel Žoldák, PhD. z Centra Interdisciplinárnych biovied (CNIC).
                            
Cieľová skupina:
Start-upy, Scale-upy, SMEs, univerzity, verejné inštitúcie, technologické firmy a vedeckí pracovníci, široká verejnosť, ktorí vyplnia registračný formulár s požadovanými informáciami.

Pracovný jazyk:
slovenský

Registrácia:
Registrovať sa môžete do 16. novembra 2021 do 12.00 hod. prostredníctvom registračného formulára.
 

 REGISTRÁCIA  

Odkaz na webinár (prostredníctvom platformy Microsoft Teams) zašleme zaregistrovaným účastníkom v deň jeho konania.

webinar6-161121

Študuj na UPJŠ