Prejsť na obsah

Naša fakulta bola úspešná v rámci československého kola Študentskej vedeckej a odbornej činnosti

1minút, 39sekúnd

V dňoch 19.9.2019 až 20.9.2019 sa na pôde Fakulty práva Západočeskej univerzity v Plzni konalo československé kolo Študentskej vedeckej a odbornej činnosti (ŠVOČ), na ktorej sa zúčastnili študenti všetkých troch stupňov štúdia z právnických fakúlt v Slovenskej republike a Českej republike.

Po dlhšej odmlke mala aj naša fakulta na danom podujatí svoje zastúpenie. V Plzni súťažili študenti, ktorých práce boli vyhodnotené ako najúspešnejšie v rámci fakultného kola. Jedným zo súťažiacich bol študent magisterského študijného programu Bc. Lukáš Tomáš, ktorý v rámci náročnej sekcie správneho práva, finančného práva, práva sociálneho zabezpečenia, práva životného prostredia obhajoval svoju prácu s názvom „Skúmanie atribútov vyvlastnenia v územnom konaní a vo vyvlastňovacom konaní“.

Druhým súťažiacim bol študent doktorandského študijného programu Mgr. Ľuboslav Sisák. Svoju prácu s názvom „The contribution of the International Criminal Tribinal for the former Yugoslavia to the law of the international criminal procedure“ obhajoval v anglickom jazyku v rámci sekcie určenej výlučne študentom doktorandského študijného programu s náročnou konkurenciou študentov z ostatných právnických fakúlt. Aj napriek silnej konkurencii sa Mgr. Ľuboslavovi Sisákovi podarilo obsadiť skvelé tretie miesto, k čomu mu blahoželáme.

Fakulta týmto ďakuje všetkým študentom, ktorí sa zapojili do fakultného kola, obzvlášť obom našim reprezentantom v Plzni, ako aj učiteľom, ktorí sa podieľali na oponovaní predložených prác.  Ich práca a dosiahnuté výsledky v Plzni sú povzbudením do toho, aby sa v organizovaní Študentskej vedeckej a odbornej činnosti pokračovalo jednak na úrovni fakulty, ako aj zapájaním sa do celoštátnych, resp. československých súťaží.


Študuj na UPJŠ