Prejsť na obsah

Cena Karola Planka za rok 2018

1minút, 14sekúnd

Tento rok sa uskutočnil už devätnásty ročník odovzdávania literárnej Ceny Karola Planka. Cena bola ustanovená rozhodnutím redakčnej rady časopisu Justičná revue, ako spôsob verejného ocenenia autora, ktorý publikuje v tomto časopise.

​Cenou sa oceňuje autor za príspevok, prípadne cyklus príspevkov, uverejnených v časopise Justičná revue, ktorý priniesol v ostatnom uzavretom ročníku nové a zároveň podnetné pohľady na právnu prax.
Redakčná rada časopisu Justičná revue rozhodla udeliť Cenu Karola Planka prof. JUDr. Karlovi Markovi, CSc.:
–    za sériu príspevkov, ktorými autor nielen v príslušnom roku prispel ku kontinuálnemu posilňovaniu autorských tradícií a zvyšovaniu kvality odbornej spisby.

Z radov študentov Cenu Karola Planka redakčná rada udelila Bc. Lukášovi TOMAŠOVI:
–    za odborné príspevky publikované v Justičnej revue v roku 2018 v rubrike Adspirantes legum, určenej pre študentov.

Ocenenie odovzdal minister spravodlivosti Gábor Gál a prof.  JUDr. Ján Svák, DrSc., generálny riaditeľ sekcie edičných činností a šéfredaktor časopisu Justičná revue. Odovzdávania sa zúčastnila aj pani prof. JUDr. Oľga Planková, CSc., manželka prof. Planka.

Prof. JUDr. Karol Plank, DrSc. bol slovenský právnik, vysokoškolský pedagóg a predseda Najvyššieho súdu SR. Patril medzi popredných odborníkov na civilné a predovšetkým občianske právo.


Študuj na UPJŠ