Prejsť na obsah

Memorandum o spolupráci Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach s Najvyšším súdom SR

1minút, 18sekúnd

    Na pôde Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach sme  22. septembra 2020 privítali vzácnu návštevu, predsedu Najvyššieho súdu SR JUDr. Jána Šikutu, PhD. V zaujímavej diskusii odznelo veľa podnetných myšlienok a postrehov k aktuálnym spoločenským otázkam. 

    Vyvrcholením stretnutia bolo podpísanie Memoranda o spolupráci, ktoré umožní študentom našej fakulty zúčastniť sa bezplatných odborných stáží na pôde vrcholného orgánu všeobecného súdnictva na Slovensku. Podpis memoranda sa uskutočnil  za prítomnosti vedúcej kancelárie NS SR JUDr. Zuzany Flakovej a členov akademickej obce fakulty.

    „Memorandum o spolupráci medzi našou fakultou a Najvyšším súdom SR pokrýva aj tie oblasti, ktoré sú už dnes sú už zabezpečované, zároveň sa však otvárajú aj nové možnosti spolupráce v študijnej či vedeckovýskumnej oblasti. Som rád, že NS SR otvára našim študentom možnosti pre krátkodobé stáže, ale aj vytvára príležitosti k spolupráci na konferenciách a workshopoch.“, uvítal podpis memoranda dekan Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach doc. JUDr. Miroslav Štrkolec, PhD.

    „V podpísaní memoranda vidím príležitosť, ktorú by mladí šikovní študenti mali využiť. Stáž na Najvyššom súde môže byť veľkým prínosom pre ich budúcnosť i pre samotný súd.“, uviedol predseda Najvyššieho súdu SR JUDr. Ján Šikuta, PhD.


Študuj na UPJŠ