Prejsť na obsah

Digitálnou jednotkou roka 2018 sa stala aj UPJŠ v Košiciach

2minút, 22sekúnd

Predstavitelia a členovia Digitálnej koalície – Národnej koalície pre digitálne zručnosti a povolania SR  sa vo štvrtok 14. februára 2019 stretli na výročnom zasadnutí na pôde Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v Bratislave. Hlavnými bodmi programu boli odpočet plnenia záväzkov Digitálnej koalície, prezentácia pristupujúcich členov a odovzdanie ocenení Digitálna jednotka 2018. Laureátom tejto špeciálnej ceny sa stala aj Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach.

Digitálna koalícia má k dnešnému dňu 67 členov, ktorí spolu deklarovali celkovo 208 záväzkov k zlepšeniu digitálnej konkurencieschopnosti Slovenska. V uplynulom roku sa aktivity jej členov výrazne podpísali pod úspešné napredovanie Slovenska k digitálnej transformácii.

Výročného zasadnutia sa zúčastnili predseda vlády SR a čestný predseda Digitálnej koalície Peter Pellegrini, podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu a predseda predstavenstva Digitálnej koalície Richard Raši, prvý viceprezident IT Asociácie Slovenska a predseda výkonného výboru Digitálnej koalície Mário Lelovský a zástupcovia členských subjektov. Hostiteľom podujatia bol minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Miroslav Lajčák. Za UPJŠ v Košiciach sa výročného zasadnutia zúčastnil poradca rektora pre oblasť ďalšieho vzdelávania, e-vzdelávania a AiS2 doc. RNDr. Dušan Šveda, CSc.

Ďalšie informácie nájdete na webovej stránke Digitálnej koalície

FOTO: TOUCHIT

Záväzky Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach:

35.1. Aktívne sa zúčastňovať na realizácii aktivít Digitálnej koalície
Aktívne sa zúčastňovať na realizácii aktivít Digitálnej koalície: Z pozície sídla IT Akadémie koordinovať a realizovať aktivity národného projektu „IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie“ s cieľom vytvoriť model vzdelávania a prípravy mladých ľudí pre aktuálne a perspektívne potreby vedomostnej spoločnosti a trhu práce so zameraním na informatiku a IKT.

35.2 Rozvíjať a inovovať študijné programy infomatického vzdelávania vo väzbe na potreby praxe.

35.3 Pripravovať študentov učiteľstva a učiteľov pre efektívne využívanie IKT vo vzdelávaní.

35.4 Organizovať neformálne vzdelávacie aktivity a súťaže na zvyšovanie úrovne infomatického myslenia a digitálnych zručností žaikov základných a stredných škôl.

35.5 Realizovať vzdelávacie aktivity na rozvoj digitálnych zručností pre zamestnancov verejnej správy.

35.6 Realizovať projekty na vývoj a implementáciu informačných systémoch na podporu riadenia vysokých škôl a ich prepojenie na e-goverment


Študuj na UPJŠ