Prejsť na obsah

Deň otvorených dverí v MediParku

1minút, 8sekúnd

Koncom januára, t.j. 30.1.2020, sa uskutočnil Deň otvorených dverí 2020 na LF UPJŠ.  V rámci tohto podujatia  mali potencionálni uchádzači šancu vypočuť si prezentáciu, venovanú štúdiu v doktorských štúdijných programoch Všeobecné lekárstvo, Zubné lekárstvo  a zdravotníckych odboroch Ošetrovateľstvo, Fyzioterapia a Verejné zdravotníctvo.

    Okrem prezentácie, sa záujemcovia o štúdium mohli  oboznámiť s chirurgickými nástrojmi a pomôckami na šitie, vidieť videá z rôznych operačných zákrokov, pozrieť si zubárske inštrumentárium, modely zubov a ľudského chrupu, vyskúšať si trhanie zubov na zubárskych fantómoch či prácu s vŕtacím trenažérom. Súčasťou programu bola aj návšteva nášho MediParku

    V Hands on Science Center náš riaditeľ, prof. MUDr. Pavol Jarčuška, PhD. stredoškolákom zaujímavým spôsobom priblížil  činnosť Univerzitného vedeckého parku MediPark, a zároveň im poskytol aj odpovede na ich otázky, týkajúce sa štúdia na Lekárskej fakulte. Po prednáške na nich čakala prehliadka jednotlivých pracovísk. V rámci nej, si prezreli laboratória Ústavu farmakológie, či priestory Laboratória bunkových interakcií, kde im boli odprezentované aj aktivity týchto pracovísk. 

 

 


Študuj na UPJŠ