Prejsť na obsah

Košický klaster nového priemyslu získal Cenu za transfer technológií na Slovensku 2021

1minút, 20sekúnd

V rámci konferencie COINTT 2021 – Cooperation Innovation Technology Transfer, ktorá sa konala 19.-21.10.2021 v priestoroch Fakulty informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity v Bratislave boli odovzdané ocenenia – Cena za transfer technológií na Slovensku 2021. Podujatie bolo realizované v rámci implementácie národného projektu Národná infraštruktúra pre podporu transferu technológií na Slovensku – NITT SK II.
Technologický a inovačný park (TIP-UPJŠ) získal ocenenie v kategórii „Počin v oblasti transferu technológií“ za projekt Košický klaster nového priemyslu – Casssovia New Industry Cluster (CNIC). Ocenenie prevzala vedúca Centra transferu technológií TIP-UPJŠ, doc. JUDr. Renáta Bačárová. PhD., LL.M., ktorá bola aj jednou z rečníčok v prezentačnom bloku Prezentácia vedeckých výsledkov a kompetencií – nová výzva pre centrá transferu technológií.
Sme hrdí, že práve projekt CNIC získal takéto ocenenie. Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí sa na projekte podieľajú. Veríme, že toto je začiatok úspešného príbehu CNIC.
Hlavným cieľom projektu CNIC je vytvoriť nový priemysel v regióne východného Slovenska prostredníctvom úzkej spolupráce medzi univerzitami, výskumnými inštitúciami a súkromným priemyslom so silnou podporou regionálnych samosprávnych orgánov. Dôraz sa kladie na formovanie moderného prostredia pre vznik inovatívnych high-tech spoločností s presahom na celé Slovensko, vrátane zahraničia s nadväznosťou na sociálne oblasti a starostlivosť o starnúcu populáciu.
 


Študuj na UPJŠ