Prejsť na obsah

Aký bol Deň stáží ?

25. apríla 2024

Dňa 27.11.2019 sa po prvýkrát na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika uskutočnilo podujatie Deň stáží. Jeho cieľom bolo umožniť zamestnávateľom odprezentovať ponuku aktuálnych (alebo budúcich) stáží v ich spoločnosti priamo na univerzitnej pôde a študentom zas ľahšie získanie stáže.

„Uvedomujeme si, že je dôležité, aby naši študenti, okrem nadobúdania teoretických vedomostí a sebarozvoja, získavali aj pracovné skúsenosti, a to už počas štúdia. Ideálnu platformu pre naplnenie tohto cieľa predstavujú krátkodobé či dlhodobé stáže,“ hovorí riaditeľka UNIPOC Veronika Zibrinyiová.

Študenti tak mali unikátnu možnosť využiť čas medzi prednáškami, či seminármi a zažiť workshop na tému stanovovania vízie pod taktovkou Katky Kašickej z Teach for Slovakia, a neskôr zabojovať o stáž v odbore. Svoje ponuky prišlo predstaviť celkovo 6 firiem z oblasti marketingu, HR, či verejnej správy. Podujatie sa konalo v atraktívnych priestoroch Minervy a nieslo sa v neformálnej atmosfére, ktorú ocenili nielen študenti, ale i zamestnávatelia.

Pre študentov, ktorí sa nemohli Dňa stáží zúčastniť, sme pripravili brožúru, v ktorej nájdu informácie o tom, prečo sa oplatí ísť na stáž, ako si ju nájsť, či ako využiť možnosť vycestovať na stáž cez Erasmus+. Prečítať si budú môcť aj inšpiratívne rozhovory so študentmi UPJŠ, ktorí stáž absolvovali doslova v najrôznejších kútoch sveta. Súčasťou brožúry sú i aktuálne ponuky stáží od našich partnerov z Career club, ale aj iných spoločností.

Nezabudli sme ani na našich zahraničných študentov a brožúru sme pripravili aj v anglickom jazyku. Študenti ju budú môcť nájsť v priestoroch univerzity na všetkých fakultách, ale aj v elektronickej podobe vo svojich študentských emailoch.

„Veríme, že toto podujatie a brožúra študentom uľahčí nájdenie si svojej vysnívanej stáže, na ktorej získajú cenné pracovné skúsenosti a stanú sa tak pripravenejší na trh práce, “ dodáva riaditeľka UNIPOC.

aky-bol-den-stazi-271119

Študuj na UPJŠ