Prejsť na obsah

Nauč sa učiť – 28.9.2018

1minút, 45sekúnd

UNIPOC si pre študentov univerzity prichystalo v zimnom semestri 2018/2019 novinku – unikátny workshop o tom, ako sa učiť efektívne a bez pocitu sebatýrania.

Workshop sa realizoval dva razy, prvýkrát pre čerstvých doktorandov a druhýkrát pre všetkých študentov univerzity. Počas hodiny a pol sme sa venovali viacerým témam. Začali sme tým najdôležitejším, a to ako vlastne proces učenia prebieha a čo všetko ho ovplyvňuje. Vyvrátili sme si niekoľko mylných predstáv o učení, napr. že je dobré učiť sa bez prestávok, dookola si text, či učiť sa nárazovo pred skúškou. Vysvetlili sme si dôležitosť plánovania učenia, či písania záverečných prác a predstavili viacero tipov na nové techniky učenia sa a práce s textom. Nezabudli sme ani na technológie a ich využitie pri učení sa, či už ide o rôzne aplikácie, online kurzy alebo hry.

V závere účastníci dostali dotazníky, ktorými mohli zistiť svoj preferovaný učebný štýl a taktiež zhrnutie všetkých praktických tipov, ktoré odzneli počas workshopu.

Prvých približne 40 študentov ohodnotilo v spätnej väzbe workshop veľmi pozitívne (4,4 z 5). Väčšina sa priznala, že sa dosiaľ neučili učiť a preto najviac vyzdvihovali inšpirácie na nové techniky učenia sa, komplexné vysvetlenie učenia sa, interaktívny priebeh workshopu, praktické prepojenie so životom, či priateľský prístup lektorky.

„Bolo to stručné, náučné a hlavne zábavná forma zbierania nových informácií.“

Na konci workshopu dostali účastníci zhrnutie najdôležitejších bodov a dotazníky učebného štýlu či prístupu k učeniu sa.

Možno aj vy patríte medzi tých, ktorí sa nikdy neučili učiť. Ak áno, tak s účasťou dlho neváhajte. Nikdy nie je neskoro naučiť sa to.


Študuj na UPJŠ