Prejsť na obsah

Právnický ženský futsal…..

3minút, 5sekúnd

Naši študenti zbierajú nie len študijné, ale aj športové úspechy. Všetky mimoškolské aktivity si vyžadujú energiu a odhodlanie, preto sme radi, že naši študenti venujú svoje úsilie prospešným aktivitám, a naviac šíria aj dobré meno našej fakulty. Medzi takýchto študentov patrí aj Bc. Diana Macková, ktorá žne športové úspechy doma i v zahraničí. Ako naša študentka prvého ročníka magisterského stupňa štúdia v študijnom odbore právo úspešne reprezentuje našu Právnickú fakultu a Univerzitu Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach vo futsale.

Našej kolegyni Bc. Diane Mackovej gratulujeme k športovým úspechom, z ktorých sa tešíme, a prikladáme jej krátky pozdrav:

Volám sa Diana Macková, som študentkou 1. ročníka magisterského štúdia na UPJŠ v Košiciach, Právnickej fakulte. Pochádzam z Prešova, kde som začala svoju futbalovú aj futsalovú reprezentačnú kariéru. Po vzore môjho staršieho brata Viliama, ktorý hrával na medzinárodnej úrovni, napr. v Thajsku, či Bangladéši, ale hájil aj farby 1. FC TATRAN PREŠOV a MFK Ružomberok, som sa aj ja vydala touto cestou futbalu už od skorého veku.

Jedným z mojich snov bolo navštevovať Právnickú fakultu, čo sa mi doposiaľ aj úspešne darí, keďže som ukončila 1. stupeň bakalárskeho štúdia na spomínanej fakulte. Nebolo to vždy jednoduché, skĺbiť reprezentačné povinnosti s povinnosťami, ktoré mi vyplývali zo štúdia. Na vzdory všetkým ťažkostiam, ktoré ma na tejto ceste sprevádzali, by som sa chcela poďakovať celému pedagogickému zboru, ktorý mi vždy vyšiel v ústrety a dal mi možnosť zúčastniť sa reprezentačných zrazov a medzinárodných turnajov vo futsale žien.

Historickým miľníkom v mojom živote popri štúdiu na Právnickej fakulte sa stal prvý postup v ženskom reprezentačnom futsale do hlavného kola kvalifikácie Majstrovstiev Európy 2022 v Litve, kde sme po úspešných zápasoch so Srbskom, Severným Írskom a domácou Litvou postúpili z 1. miesta tabuľky medzi 16 najlepších tímov Európy. Žiaľ vysnívanú premiéru v hlavnom kole kvalifikácie, ktorá sa konala vo Švédsku mi narušil Covid-19. S ešte väčším odhodlaním som vstupovala do predkola kvalifikácie, ktorá sa konala len nedávno, a to konkrétne v termíne od 5.- 15. 5. 2022 na exotickom Gibraltári, kde sme splnili cieľ a postúpili do hlavného kola kvalifikácie, teda medzi 16 najlepších tímov. V najbližších mesiacoch nás čaká hlavné kolo kvalifikácie, ktoré sa bude odohrávať v októbri 2022. Verím, že tieto náročné zápasy s reprezentáciou Maďarska, Česka a Bosny a Hercegoviny, úspešne aj s Vašou podporou zvládneme a pokúsime sa o historický postup medzi 4 najlepšie futsalové tímy Európy.

Úspechy, ktoré som dosiahla popri štúdiu na vysokej škole, neboli len na reprezentačnej úrovni, ale aj klubovej. Ako príklad si dovolím uviesť majstrovský titul vo futsale žien za rok 2020/21, víťaz medzinárodného turnaja vo futsale žien Krzeszowice 2018, vicemajsterky 2019, či víťaz Majstrovstiev Európy v malom futbale za rok 2018. K tomu patria aj individuálne ocenenia ako napr. víťaz ankety futsalistka roka 2018, člen zostavy roka vo futsale žien za rok 2019, Best player award – Majstrovstvá Európy v malom futbale žien (Szekesfehervar – 2018), Best player award – Medzinárodný futsalový turnaj v kategórií žien (Krzeszowice – 2018).
 


Študuj na UPJŠ