Prejsť na obsah

Česko-slovenská právnická súťaž o najlepšiu študentskú prácu v študentskej vedeckej odbornej činnosti (ŠVOČ) pre rok 2022

2minút, 21sekúnd

V dňoch 5. a  6. septembra 2022 zorganizovala Právnická fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach ďalší ročník tradičnej „česko-slovenskej právnickej súťaže o najlepšiu študentskú prácu v študentskej vedeckej odbornej činnosti (ŠVOČ)“.

Na podujatí sme privítali súťažiach a členov hodnotiacich komisií z právnických fakúlt slovenských a českých univerzít. Stretli sa tu zástupcovia z Univerzity Karlovej v Prahe, zo Západočeskej univerzity v Plzni, z Masarykovej univerzity v Brne, z Univerzity Palackého v Olomouci, z Univerzity Komenského v Bratislave a z Trnavskej univerzity v Trnave.

Účastníci podujatia boli slávnostne privítaní dekanom fakulty doc. JUDr. Miroslavom Štrkolcom, PhD. v Historickej aule našej alma mater  5. septembra 2022 v popoludňajších hodinách. Potom nasledovala spoločenská časť daného podujatia v podobe rautu, kde sa mohli jednotliví súťaži dôkladnejšie spoznať.

Samotná súťaž v jednotlivých sekciách prebiehala nasledujúci deň v dopoludňajších hodinách v priestoroch Právnickej fakulty, na Kováčskej 30. Súťažilo sa celkovo v siedmych  sekciách, prihlásených bolo takmer 60 prác, pričom naša fakulta mala do súťaže zapojených šesť študentiek. Fakultu v piatich sekciách hrdo reprezentovali Bc. Lenka Dancáková, Bc. Jana Selecká, Bc. Júlia Hoffmanová, Bc. Judita Mereššová, Mgr. Eva Berníková a Mgr. Diana Repiščáková.

Na základe rozhodnutia hodnotiacich komisii boli popoludní dňa 6. septembra 2022 slávnostne vyhlásení víťazi jednotlivých sekcii. Ocenení súťažiaci si prevzali diplomy z rúk prodekana pre vedeckovýskumnú činnosť, doktorandské štúdium a ďalšie vzdelávanie doc. JUDr. Radomíra Jakaba, PhD.

Mimoriadne nás teší, že v silnej konkurencii mala na stupienku víťazov zastúpenie i naša fakulta. V sekcii č. 2 – Spoločenské vedy (politológia, sociológia, ekonómia), Rímske právo, právne dejiny sa na 2. mieste s prácou na tému „Profesijná etika právnického povolania“ umiestnila Bc. Lenka DANCÁKOVÁ.  K dosiahnutému úspechu  jej úprimne blahoželáme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu fakulty. Zároveň vyjadrujeme poďakovanie i všetkým ostatným študentom, ktorí reprezentovali fakultu a v neposlednom rade i našim kolegom, učiteľom, ktorí sa zapojili ako členovia hodnotiacich komisií.

Podujatie oficiálne uzavrel svojim príhovorom dekan fakulty doc. JUDr. Miroslav Štrkolec, PhD., ktorý vo svojom záverečnom príhovore okrem iného vyslovil poďakovanie všetkým, súťažiacim,  členom hodnotiacich komisií i organizačnému tímu.

Už teraz sa tešíme na ďalší ročník tohto podujatia, ktorý bude pod taktovkou Právnickej fakulty Univerzity Karlovej v Prahe. 
 


Študuj na UPJŠ