Prejsť na obsah

Podporujeme športové nadšenie našich študentov – Letná univerziáda SR 2020

1minút, 48sekúnd

Napriek zhoršujúcej sa situácii v súvislosti s pandémiou COVID 19 sa zanietení športovci z radov vysokoškolákov mnohých slovenských VŠ zúčastnili aj tohtoročného 4. ročníka Letnej univerziády, ktorej organizátorom je Žilinská univerzita. Univerziáda sa konala v dňoch od 5. do 8. októbra 2020 v 12 disciplínach.

Medzi účastníkmi tohto  prestížneho  podujatia vysokoškolského športu bola aj Antónia Lamiová, študentka 2. roč. magisterského štúdia Biológia- Botanika a fyziológia rastlín na Prírodovedeckej fakulte, ktorá ako členka klubu Bike Team Košice reprezentovala rovnako našu fakultu a univerzitu. Tonka sa v disciplíne horská cyklistika (klub Bike Team Košice) umiestnila na krásnom 3. mieste. Rovnako pretekala aj v orientačnom behu, kde obsadila 4. miesto.

Srdečne gratulujeme!

Hodnotenie univerziády očami jej účastníčky, Antónie Lamiovej:

„Z môjho pohľadu pretekárky bola univerziáda kvalitne pripravená. Chcela by som poďakovať Žilinskej Univerzite za výborné zázemie a dobrú starostlivosť o športovcov. Atmosféra univerziády bola komorná kvôli momentálnej pandémickej situácii, ale zato konkurencia bola silná. Pred pretekmi som nemala ambície na stupeň víťazov, kvôli dlhšej tréningovej pauze zo zdravotných dôvodov. Preteky v horskej cyklistike hodnotím veľmi pozitívne, trať bola technická aj fyzicky náročná. Počas pretekov nám pršalo, čiže trať bola podmočená a ťažšie sa „šlapalo“ do kopca a z kopca to šmýkalo. Dievčatá predo mnou boli naozaj rýchle a nestačila som s nimi. Ale som vďačná za 3. miesto. Na pretekoch v orientačnom behu som mala trochu smolu, ušla sa mi „zemiaková“ medaila kvôli chybnému postupu na 4.kontrolu, kde som stratila minútu a už som to nestihla dobehnúť. Mrzí ma to, ale zase ma to namotivovalo do ďalšieho tréningu. A chcela by som sa ešte poďakovať Prírodovedeckej fakulte za podporu, ktorú som dostala na športovú prípravu a reprezentáciu školy.“

Viac: https://lusr2020.uniza.sk/


Študuj na UPJŠ