Prejsť na obsah

(Ne)sedíme len tak za počítačom – Esportujeme

2minút, 41sekúnd

Patriť k ESPORT UPJŠ znamená zúčastňovať sa na bootcampoch, ktoré sa konajú najmä pred dôležitými zápasmi, kde sa môžu členovia zlepšovať ale aj utužovať tím nielen cez obrazovku počítača. Tieto sústredenia sa odohrávajú v miestnosti s kvalitným vybavením, kam môžu hráči UPJŠ zavítať aj vo svojom voľnom čase a trénovať. Okrem iného reprezentujú našu školu v medziuniverzitných ligách v rámci Slovenska.


Mikulášsky Bootcamp, 5.12.2020

V súčasnosti existuje sedem tímov, ktoré sa venujú hraniu CS:GO, League of Legends a štyroch jednotlivcov v hre HearthStone. 
Na Slovensku sa aktuálne konajú 2 univerzitné ligy, v každej z nich má organizácia Esport UPJŠ už svoje zastúpenie:

  • Univerzitné majstrovstvá SR v elektronických športoch (ďalej len UNI MSR)
    Doposiaľ sa organizácii najviac darí v CS:GO a HearthStone. Vďaka najlepšiemu hráčovi, ktorý si na svoje konto zatiaľ nepripísal žiadnu prehru, má Esport UPJŠ víťazstvo takmer isté. LoL tímy sa účastnia tejto sezóny po prvýkrát, naberajú nové skúsenosti a budujú si meno.
  • UniCup
    V porovnaní s UNI MSR má Esport UPJŠ väčšie zastúpenie – dva tímy v CS:GO a päť tímov v LoL. V rámci svojej skupiny sa jeden z jeho CS:GO tímov aktuálne nachádza na vrchole tabuľky. Čo sa týka LoL reprezentácie, nadpolovičná väčšina tímov sa nachádza na popredných priečkach, odkiaľ sa dva tímy prebojovali až do play-off. 

Za jeden z CS:GO tímov hrá aj profesionálny hráč, ktorý v minulosti pôsobil pod menom Weamo a má za sebou mnoho úspechov. V súčasnosti hrá pod eSubou, ktorá predstavuje česko-slovenskú hernú špičku. Počas svojej takmer päťročnej profesionálnej kariéry stihol nadobudnúť množstvo skúseností a zručností, ktoré s radosťou odovzdáva ostatným spoluhráčom z Esport UPJŠ. Svoju alma mater reprezentuje v UNI MSR, no príležitostne aj v UniCupe.

Esport UPJŠ má zámer rozšíriť portfólio sekcie hier, ktoré zastrešuje, napríklad o Dota 2, NHL či Valorant. Pre menej skúsených hráčov plánuje usporadúvať vnútrouniverzitné turnaje, do ktorých sa môžu zapojiť. Rovnako pre svojich priaznivcov má na sociálnych sieťach pripravené rôzne mystery boxy a súťaže. Jednou z nich je i súťaž so zaujímavým názvom „bezohľadné kšefty“

Začiatkom tejto sezóny bol vytvorený Twitch kanál, prostredníctvom ktorého sa streamujú  zápasy, aby priaznivci esportu mohli prísť a podporiť hráčov Esport UPJŠ. Streamy sú  komentované. Streamu sa tak môžu zúčastniť aj ľudia, ktorí sa v tejto oblasti necítia byť doma a dozvedieť sa o tejto sfére viac.

Nábor členov Esport UPJŠ sa realizuje pred začiatkom sezóny, ktorá začína približne v druhom týždni oboch semestrov.

Viac informácií o aktuálnom dianí v Esport UPJŠ sa dozviete na sociálnych sieťach


Študuj na UPJŠ