Prejsť na obsah

Úspech študenta PF UPJŠ na medzinárodnom šachovom turnaji

1minút, 0sekúnd

V dňoch 4. – 12. mája 2021 sa v Senci uskutočnil reprezentačný medzinárodný šachový turnaj stredoeurópskych krajín Mitropa cup 2021. V hre kráľov súťažili štvorčlenné ženské a mužské družstvá z 10 krajín – Taliansko, Slovensko, Česko, Francúzsko, Rakúsko, Nemecko, Maďarsko, Švajčiarsko, Slovinsko, Chorvátsko
Tohto roku sa turnaj prvýkrát uskutočnil tzv. hybridnou formou, t. j. v kombinácii štandardného klasického šachu a online šachu. Hráči mali k dispozícii fyzické šachovnice, ale aj šachovnice virtuálne. Táto nová forma šachu iba tohto roku získala oficiálny štatút a mohla  byť zaslaná na oficiálnu rantingovú listinu. Každá krajina mala svoju vlastnú hraciu miestnosť, z ktorej hráči daného družstva hrali online proti družstvu inej krajiny. Doposiaľ sa hralo naživo, avšak pandémia spôsobila, že medzinárodná šachová federácia odobrila tento hybridný spôsob hry.   
Členom slovenského družstva, ktoré obsadilo krásne druhé miesto v turnaji Mitropa cup 2021, bol aj študent 2. ročníka magisterského štúdia Geografie a geoinformatiky na Prírodovedeckej fakulte, Martin Nayhebaver.

 Srdečne gratulujeme! 

Videoreport  


 


Študuj na UPJŠ