Prejsť na obsah

Človek odchádza, už sa nevracia…

2minút, 19sekúnd

Človek odchádza, už sa nevracia…

Vo veku 39 rokov sa 4. júla 2020 nečakane ukončila životná cesta RNDr. Róberta Hajduka, PhD., zamestnanca pôvodne Centra celoživotného vzdelávania PF UPJŠ v Košiciach, od r. 2013 univerzitného pracoviska CCVaPP Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach. 

Človek odchádza, už sa nevracia, a predsa tu zanecháva vždy niečo po sebe, niečo, čo môže zostať jedine po človeku. Je to práca, činnosť života, ktorú vykonal pre spoločné dobro. 

RNDr. Róbert Hajduk, PhD. sa narodil 21. mája 1981 v Michalovciach. Štúdium učiteľstva všeobecnovzdelávacích predmetov odboru matematika – informatika ukončil na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach v roku 2004. Následne absolvoval doktorandské štúdium v odbore Diskrétna matematika, ktoré ukončil v roku 2008 obhajobou dizertačnej práce na tému Štrukturálne vlastnosti grafov. Už počas štúdia sa jeho srdcovou záležitosťou stala práca s talentovanou mládežou, ktorej venoval veľa zo svojho času.

Občianske združenie STROM, v ktorom začal svoju dobrovoľnícku činnosť už počas štúdia na vysokej škole, poskytuje doplnkové vzdelávanie deťom a mládeži v oblasti matematiky, informatiky a prírodných vied. Vo svojom pracovnom živote pokračoval v práci s mladými ľuďmi ako stredoškolský učiteľ, neskôr odborný asistent na Technickej univerzite a následne ako odborný  zamestnanec Centra celoživotného vzdelávania na svojej alma mater, Prírodovedeckej fakulte UPJŠ v Košiciach. Od roku 2016 sa toto centrum transformovalo na univerzitné pracovisko, Centrum celoživotného vzdelávania a podpory projektov Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach. Tu pokračoval vo vzdelávacej činnosti a činnosti projektového manažéra. Bol aktívnym členom Slovenskej komisie Matematickej olympiády v Košiciach ako aj koordinátorom a garantom korešpondenčných matematických seminárov (Malynár, Matik, STROM), matematických súťaží (Mamut, Lomihlav, Matboj), sústredení, táborov, prednášok, workshopov, pravidelných stretnutí detí a mládeže a ďalších aktivít so zameraním na popularizáciu prírodných a technických vied, matematiky a informatiky. Tieto jeho aktivity v ostatných štyroch rokoch vyústili do pozície garanta  národného projektu IT Akadémia – vzdelávanie pre 21. storočie.

Robo Hajduk bol vzácna osobnosť, úžasný a láskavý kolega. Sme vďační za jeho ochotu, za jeho pripravenosť hľadať riešenia, za každú hodinu v práci „navyše“, za možnosť spolupracovať s ním a najmä za jeho priateľstvo. Robo nám bude veľmi chýbať.

Česť jeho pamiatke!


Študuj na UPJŠ