Prejsť na obsah

Športové úspechy našich študentov

2minút, 10sekúnd

Športové úspechy našich študentov- Diana Mikovčáková

Študovať právo neznamená len sedieť za knihami, ale štúdium je možné skĺbiť aj so športovými aktivitami. Dôkazom je aj naša študentka prvého ročníka bakalárskeho stupňa štúdia v študijnom odbore právo, Diana Mikovčáková, ktorá úspešne reprezentuje našu Právnickú fakultu a Univerzitu Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach v basketbale. Jej dojmy nájdete v krátkej správe priloženej nižšie.

Vždy sa tešíme z úspechov našich študentov a našej kolegyni Diane Mikovčákovej gratulujeme k získaniu Slovenského pohára, tretiemu miestu v súťaži Extraliga žien a prvému miestu v súťaži Extraliga žien do 23 rokov!  

Pozdrav od Diany Mikovčákovej:

Moje meno je Diana Mikovčáková a som študentkou prvého ročníka Univerzity Jana Pavla Šafárika v Košiciach na Právnickej fakulte. Reprezentovala som svoju fakultu v športe, presnejšie v basketbale a túto sezónu sa nám podarilo pod záštitou klubu Young Angels Košice získať hneď niekoľko výrazných úspechov. Jeden z prvých úspechov bol zisk Slovenského pohára, ktorý sme získali v marci tohto roka.

Obr. Zisk Slovenského pohára

Po zisku Slovenského pohára začalo playoff, kde v semifinále sme podľahli Piešťanom, tak sme následne hrali o tretie miesto proti Banskej Bystrici. Sériu o tretie miesto sme napokon zvíťazili veľmi tesne 2:1 na zápasy, čím sme sa mohli tešiť zo zisku bronzovej medaily v najvyššej súťaži extraligy žien. V trojročnej histórii klubu v najvyššej súťaži Slovenska bol tento rok doposiaľ najlepším, pretože prvý krát sme získali pohár aj medaile.

Obr. Zisk tretieho miesta Extraligy žien

Po skončení veľmi úspešnej sezóny v najvyššej súťaži na Slovensku sa vytvorila ďalšia súťaž pre mladé hráčky a bola to presnejšie Extraliga žien pre hráčky do 23 rokov. V tejto súťaži sme nemali veľkú konkurenciu a získali sme tak historický prvý titul.

Obr. Zisk prvého miesta Extraligy žien do 23 rokov

Samozrejme popri tom, ako som sa profesionálne venovala športu som sa musela venovať aj štúdiu, kde sa mi doposiaľ zatiaľ darí spájať šport s štúdiom. Dúfam, že ďalšie roky mi prinesú úspechy v športe ale aj na škole.

 


Študuj na UPJŠ