Prejsť na obsah

Atletika je mojou vášňou …

1minút, 51sekúnd

Ďalším dôkazom, že študovať právo neznamená len sedieť za knihami, ale štúdium je možné skĺbiť aj so športovými aktivitami, je naša študentka prvého ročníka bakalárskeho stupňa štúdia v študijnom odbore právo, Dominika Géciová, ktorá úspešne reprezentuje našu Právnickú fakultu a Univerzitu Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach v atletike.

Našej kolegyni Dominike Géciovej gratulujeme k športovým úspechom, z ktorých sa tešíme, a prikladáme jej krátky pozdrav: 

Atletika je mojou vášňou posledných 7 rokov, počas ktorých jej venujem všetok svoj voľný čas. Volám sa Dominika Géciová, som z Košíc a po splnení môjho druhého sna som už rok študentkou UPJŠ v Košiciach, Právnickej fakulty.

Je veľmi náročné v tejto dvojitej pozícii skĺbiť tréning vrcholového športovca a zároveň byť aj dobrou študentkou a splniť vlastné kritéria kvality. Som členkou reprezentačného celku Slovenskej republiky v atletike v behu na 400m prekážky. Dňa 8. mája 2022 som sa ako reprezentantka našej fakulty zúčastnila Akademických Majstrovstiev SR v atletike, ktoré sa uskutočnili v Bratislave, a na ktorých som vo svojej disciplíne obsadila tretie miesto. Aj keď sa Akademické majstrovstvá konajú len raz ročne, pravidelne sa zúčastňujem aj iných majstrovských pretekov.

Za posledné roky som získala v disciplínach 400m prekážky a 100m prekážky 1 Majstrovský titul, 6 strieborných a 6 bronzových medailí z Majstrovstiev Slovenska na dráhe, v hale, a zároveň som držiteľka 9 majstrovských medailí z bežeckých štafiet. Do môjho športového života po skončení pandemického obdobia, rýchlim šprintom zasahujú aj študijné povinnosti, ktoré ma dobiehajú, ale ako pravý športovec sa nevzdávam, bojujem a skúšam atletiku spriateliť so štúdiom práva. Som veľmi rada, že sa mi to darí, a dúfam, že naďalej budem môcť vzorne reprezentovať moju fakultu a zároveň aj univerzitu, a robiť im dobré meno doma aj v zahraničí.


Študuj na UPJŠ