Prejsť na obsah

Vydarený 5. ročník Pohára dekana UPJŠ LF v lyžovaní a snowboarde je za nami

3minút, 2sekúnd

V sobotu 18. januára 2020 sa uskutočnili v Ski Centre Levoča – Levočská Dolina v poradí už piate preteky v alpskom lyžovaní a snowboarde, ktoré pripravil pre milovníkov bieleho športu dekan prof. MUDr. Daniel Pella, PhD.

Medzi súťažiacimi prevažovali tak ako po iné roky študenti a súťaž mala medzinárodný charakter, keďže sa do nich zapojili aj účastníci z Poľska, Nemecka, Španielska a Grécka.

O Pohár dekana Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach súťažilo vyše päťdesiat lyžiarov a snowboardistov. V kategórii lyžiari „MUŽI“ to bolo 24 študentov a zamestnancov, v kategórii „ŽENY“ 15 študentiek a zamestnankýň, 8 súťažiacich sa prihlásilo do kategórie „PRIATELIA“ a 6 bojovalo v kategórii „SNOWBOARD“.

Súťažiaci boli ubytovaní priamo v lyžiarskom v stredisku, keďže sa pretekalo v sobotu včasne ráno. Štart bol dve hodiny pred spustením riadnej prevádzky vlekov, teda o 7. hodine. V prvom vyraďovacom kole sa pretekári rozohriali na miernejšom svahu a do druhého postúpili iba najlepší, pričom súťaž mužov sa konala na náročnej čiernej zjazdovke. Aj keď bolo aj zopár pádov, obišli sa našťastie bez zranení.
    Na medailových priečkach sa umiestnili títo pretekári:

Študenti a zamestnanci – muži:
         1.    miesto:  Joel Kohler (NSR)
         2.    miesto:  Oliver Ternavský
         3.    miesto:  Dominik Pella

Študenti a zamestnanci – ženy:
         1.    miesto:  Zuzana Pavlová
         2.    miesto:  Lívia Mišková
         3.    miesto:  Ivana Ligusová

Priatelia UPJŠ LF:
         1.    miesto:  František Šemelák
         2.    miesto:  Lukáš Plachý
         3.    miesto:  Radoslav Hodor

Snowboarding:
         1.    miesto:  Jakub Mihaľov
         2.    miesto:  Želmíra Šuchová
         3.    miesto:  Lucia Mihóková

Po súťaži nasledoval voľný program zúčastnených, medzi ktorými bol aj predseda Akademického senátu UPJŠ LF Jaroslav Majerník, prodekani Peter Jarčuška a Pavol Kristian, či prednostovia ústavov Ingrid Hodorová, Viliam Donič a Peter Solár. Neskôr večer sa potom konalo spoločenské posedenie spojené s odovzdávaním cien, ktorého sa zhostil organizátor podujatia dekan Daniel Pella. Sám bol neskôr  účastníkmi vyhlásený za Kráľa zjazdoviek vďaka jeho zapálenosti pre zimný biely šport a zorganizovanie už piateho vydareného športového podujatia na snehu pre študentov, zamestnancov a priateľov Lekárskej fakulty UPJŠ. Kráľovnou zjazdoviek sa zas stala ďalšia zanietená lyžiarka prodekanka Monika Halánová, ktorá sa síce akcie tento rok nemohla zúčastniť, ale pre všetkých účastníkov zabezpečila prekvapenie v podobe krásnych tričiek s logom podujatia.

Podobne ako celý deň, aj spoločenský večer sa niesol v skvelej nálade. Účastníci podujatia si mohli okrem iného zahrať vedomostný kvíz, v ktorom si zmerali sily 2 učiteľské a 4 študentské družstvá.

„Veľmi ma teší, že toto športové podujatie oslovuje čoraz viac ľudí a že sa ho tentoraz zúčastnilo aj veľa zahraničných študentov, z ktorých jeden sa stal dokonca víťazom v kategórii mužov. Opäť mám dôvod na radosť, pretože akcia spojila aktívny oddych pri športe v príjemnom prostredí Levočskej doliny so spoločenským stretnutím študentov a pedagógov v celkom inej situácii, než sa stretávajú v škole. Znovu sa potvrdilo, že šport je pre študentov ďalšia výzva a vedomostný kvíz ukázal, že majú slušný všeobecný rozhľad a vedia sa veľmi kultúrne zabávať.“ komentoval úspešnú akciu dekan Daniel Pella.

 


Študuj na UPJŠ