Prejsť na obsah

Klinika infektológie a cestovnej medicíny získala CENU KSK

0minút, 57sekúnd

     Kolektív pracovníkov Kliniky infektológie a cestovnej medicíny Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach a Univerzitnej nemocnice L. Pasteura Košice získal Cenu Košického samosprávneho kraja za poskytovanie zdravotnej starostlivosti pacientom počas pandémie ochorenia COVID-19.
     Slávnostné odovzdávanie ocenení sa uskutočnilo v sobotu 23. apríla 2022 v Štátnom divadle v Košiciach. Najprestížnejšie z nich – Cenu Košického samosprávneho kraja – si prevzal z rúk predsedu KSK Rastislava Trnku prednosta Kliniky infektológie a cestovnej medicíny UPJŠ LF a UNLP prof. MUDr. Pavol Jarčuška, PhD. Viac
     Klinika infektológie a cestovnej medicíny patrí od vypuknutia pandémie k najvyťaženejším pracoviskám v zdravotníckych zariadeniach na Slovensku a jej pracovníci zachránili počas pandémie stovky ľudských životov. Poskytujú vysoko profesionálnu zdravotnú starostlivosť tisíckam pacientov v mimoriadne sťažených, vypätých a náročných podmienkach a popri tom pomohli svojou činnosťou presadiť testovanie obyvateľov Košíc a východného Slovenska na COVID-19. 

 


Študuj na UPJŠ