Prejsť na obsah

2. ročník EKO týždňa na UPJŠ

2minút, 12sekúnd

Rada strategického zámeru „UPJŠ – Zelená univerzita“ naďalej pokračuje v svojich aktivitách. Druhý novembrový týždeň sa na našej univerzite niesol v ekologickom duchu. V rámci EKO týždňa bol pripravený bohatý program pre študentov a rovnako aj pre zamestnancov.

Vďaka spolupráci s vedením UPJŠ, Univerzitnou knižnicou a Botanickou záhradou UPJŠ v Košiciach prebiehal od pondelka do stredy od 10:00 do 14:00 vo vonkajšom areáli Filozofickej fakulty SWAP oblečenia a kníh. Účastníci mali na výber z veľkého množstva rôznych kúskov oblečenia, či už dámskeho alebo pánskeho. Najčastejšie sa swapovali tričká, košele, mikiny, svetríky, ale aj nohavice, sukne či doplnky. Širokú ponuku tvorili aj knihy, ktorých väčšinu poskytla Univerzitná knižnica. Patrili sem učebnice či skriptá vhodné pre mnohé študijné odbory, od práva, verejnej správy, cez medicínu, psychológiu až po filozofiu a jazyky. Nechýbala ani beletria, ktorá každým swapovaním pribúdala viac a viac. Študenti a zamestnanci mohli takto prispieť k ochrane životného prostredia a zároveň obohatiť svoj šatník či knižnicu. V stredu sa SWAP presunul na 1. poschodie vnútorných priestorov budovy Minerva, kde sa už k spomínaným knihám a oblečeniu pridali aj rastliny. Rôznorodý výber izbových či trvalých rastliniek zaujal všetkých účastníkov, ktorí domov odchádzali s novými zelenými spoločníkmi.

Príjemným spestrením a zahriatím počas celého EKO týždňa bola aj výborná káva od Doraz café.

Vo štvrtok pokračoval program EKO týždňa lákavými aktivitami. O druhej popoludní sa konala prednáška na tému šetrenia energií s pánom doktorom Zsoltom Čonkom, počas ktorej odprezentoval dôležité a zaujímavé informácie z oblasti šetrenia energií. Program v Minerve pokračoval akciou NA KÁVE s pani prorektorkou Reginou Hučkovou a pánom kvestorom Michalom Tkáčom. Diskutovalo sa o témach týkajúcich sa prístupu univerzity k aktuálnej energetickej kríze, nasledujúce plány a kroky univerzity v rámci kampane Race to Zero a v neposlednom rade plány UPJŠ v oblasti marketingu.

EKO týždeň sa tak opäť stal úspešným podujatím, ktoré sa pomaly na našej UPJŠ stáva tradíciou.


Študuj na UPJŠ