Prejsť na obsah

Spoločne v EÚ: Slovensko-Holandská Perspektíva

1minút, 11sekúnd

Pri príležitosti výročia 25 rokov bilaterálnych vzťahov medzi Slovenskou republikou a Holandským kráľovstvom ako aj nadchádzajúcich volieb do Európskeho parlamentu sa uskutočnil vo štvrtok 14. marca 2019 na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach seminár pod názvom „Spoločne v EÚ: Slovensko – Holandská Perspektíva“.

Hlavnými hosťami a rečníkmi boli Jaap de Zwaan, profesor európskeho práva na Erasmus University Rotterdam a bývalý riaditeľ Holandského inštitútu Clingendael; Duco Hellema, profesor histórie na University Utrecht; Vladimír Bilčík, riaditeľ EÚ programu v SFPA a kandidát na poslanca Európskeho Parlamentu; a Elena Kohútiková, bývalá viceguvernérka Národnej banky Slovenska. Seminár a diskusiu moderoval doc. JUDr. Radomír Jakab, PhD. z Právnickej fakulty UPJŠ v Košiciach.

Cieľom iniciatívy, ktorej úlohou bolo nahliadnuť nielen do minulosti, ale aj do budúcna, bolo zvýšenie povedomia o Európskej únii, jej úlohách a vplyve na každodenný život bežného občana členského štátu. Okrem bilaterálnych vzťahov medzi Slovenskou republikou a Holandským kráľovstvom tak bol kladený dôraz predovšetkým na postavenie oboch krajín v EÚ, dôsledky členstva v únii či možností prehĺbenia spolupráce.

Viac informácií nájdete v tlačovej správe

 


Študuj na UPJŠ