Prejsť na obsah

Medici pomáhali pri testovaní obyvateľov v bardejovskom okrese

1minút, 24sekúnd

    Študenti Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach sú pripravení pomôcť pri hromadnom testovaní Slovákov na COVID-19 v dňoch 31.10.-1.11. a 7.- 8. 11 2020. Generálnu skúšku má asi stovka z nich už za sebou vďaka testovaniu v Bardejovskom okrese. Nábor záujemcov do odberových tímov pomáhali organizovať členovia študentskej časti Akademického senátu UPJŠ LF, z ktorých viacerí si testovanie aj osobne vyskúšali (ich vyjadrenia nájdete v tlačovej správe).
    Rektor Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc. a dekan Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach prof. MUDr. Daniel Pella PhD. si vysoko cenia zodpovedný občiansky postoj študentov v súvislosti s testovaním uplynulý víkend v Bardejove a nachádzajúcim celoplošným testovaním slovenských občanov. „Sme hrdí i na vašu vieru vo vlastné – doteraz nadobudnuté vedomosti, ktoré môžete aplikovať v naozaj kritickej situácii,“ odkazujú spoločne študentom. 
    Medici vypomáhajú v dôsledku zhoršenej epidemiologickej situácie aktuálne vo väčšom počte v Univerzitnej nemocnici L. Pasteura Košice a pribúdajú požiadavky aj z ďalších nemocníc. Opakovane tiež realizovali testovanie antigénovými rýchlotestami na košickom magistráte a pomáhajú tiež s testovaním svojich kolegov, keďže od 12. októbra 2020 testuje UPJŠ LF na dvojtýždňovej báze všetkých študentov 6. ročníka, ktorí nastupujú na prax do zdravotníckych zariadení. V zdravotníckych zariadeniach už pomáhajú kvôli nedostatku personálu aj naši študenti študijného programu Ošetrovateľstvo.

Tlačová správa

 


Študuj na UPJŠ