Prejsť na obsah

Zamestnanci a študenti našej fakulty získali mestské ocenenia 

1minút, 16sekúnd

    V piatok 12. novembra 2021 sa v košickej Historickej radnici konalo odovzdávanie prestížnych ocenení mesta Košice. Medzi ocenenými boli dvaja pracovníci našej fakulty a kolektív študentov, ktorým ceny odovzdal primátor mesta Jaroslav Polaček.

    Najvýznamnejšie mestské ocenenie – CENU MESTA KOŠICE 2021 udelenú mestským zastupiteľstvom – si prevzal prorektor UPJŠ v Košiciach a prednosta Kliniky infektológie a cestovnej medicíny Lekárskej fakulty UPJŠ a UNLP Košice prof. MUDr. Pavol Jarčuška, PhD. Cenu získal za aktívne pôsobenie a koordináciu postupov v boji s pandémiou nového koronavírusu covid-19 na regionálnej, celoslovenskej a európskej úrovni a mediálnu prezentáciu súvisiacich odborných stanovísk pre verejnosť.

    CENA PRIMÁTORA MESTA KOŠICE 2021 bola udelená doc. MUDr. Veronike Vargovej, PhD., prednostke Kliniky detí a dorastu UPJŠ LF a DFN Košice, za mimoriadnu aktivitu, rozsiahlu pedagogickú činnosť a prínos vo vedení tohto vysokošpecializovaného pracoviska, ktoré je najväčšie v rámci východoslovenského regiónu.

    CENOU PRIMÁTORA MESTA KOŠICE 2021 bol tiež ocenený Kolektív študentov Lekárskej fakulty UPJŠ za príkladnú, nezištnú a obetavú pomoc, najmä v oblasti laboratórnej diagnostiky, preukazovanú počas obdobia pandémie ochorenia covid−19.
   Ocenenie za kolektív prevzala koordinátorka študentov pre pomoc nemocniciam na východnom Slovensku Ester Tomajková.

    Oceneným srdečne gratulujeme!

     (Foto: Magistrát mesta Košice)

    Medailóny ocenených

 

Prílohy

File File size
pdf odovodnenie 695 KB

Študuj na UPJŠ