Prejsť na obsah

Japonský veľvyslanec na UPJŠ

1minút, 36sekúnd

    Japonský veľvyslanec v Slovenskej republike, Makoto Nakagawa, dňa 21.06.2021 navštívil za účasti 2. tajomníka Waheia Katoa Univerzitu Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Japonskú delegáciu, ktorej členkou bola aj PhDr. Zuzana Ondrejková Želinská, Senior Specialist pre záležitosti kultúry a PR, na UPJŠ privítal rektor univerzity, prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc., prorektorka pre zahraničné vzťahy a mobilitu, doc. Ing. Silvia Ručinská, PhD., prorektor pre rozvoj a európsku problematiku, prof. MUDr. Pavol Jarčuška, PhD., a členovia vedenia Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach, prof. MUDr. Peter Jarčuška, PhD., prodekan pre vedeckovýskumnú činnosť, a prof. MVDr. Monika Halánová, PhD., prodekanka pre granty, rozvoj a medzinárodné vzťahy.

    Zástupcovia UPJŠ predstavili hosťovi  základný profil univerzity, jej vedeckovýskumný potenciál,  ktorý univerzita využíva aj pro výchove študentov. Dôkazom medzinárodného záujmu o štúdium na našej alma mater je aj 15 študentov z Japonska študujúcich na Lekárskej fakulte UPJŠ. Okrem podmienok vytvorených univerzitou pre zahraničných študentov veľvyslanca Nakagawu zaujímal aj východoslovenský región a úloha univerzity pri jeho rozvoji či uplatniteľnosť absolventov po ukončení vysokoškolského štúdia.

    „Stretnutia so zástupcami diplomatického zboru sú vždy obohacujúce spôsobom náhľadu na riešenia rôznych situácií, ktoré sú predmetom záujmu diplomacie v každej krajine. Stretnutie s pánom veľvyslancom bolo veľmi príjemné s presahom na témy rozvoja univerzity, rozvoja nášho regiónu a prekonávanie regionálnych disparít. Aj projekt CNIC, ktorý vysoko ocenil veľvyslanec Nakagawa,  je ukážkou cieľavedomého postupu troch výskumných univerzít z Košíc, SAV, mesta Košice, VÚC i súkromného sektora,“ uviedol rektor UPJŠ, prof. Pavol Sovák.


Študuj na UPJŠ