Prejsť na obsah

Rektor UPJŠ prijal finalistov ESET Awards 2021

1minút, 11sekúnd

    Rektor Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc., prijal 4. novembra 2021 spolu s prorektorom pre vedeckovýskumnú činnosť a doktorandské štúdium, prof. RNDr. Petrom Fedoročkom, CSc., a dekanom Prírodovedeckej fakulty UPJŠ, doc. RNDr. Romanom Sotákom, PhD., finalistov prestížnej ceny ESET Awards 2021, vedeckých pracovníkov PF UPJŠ, RNDr. Ivanu Šišolákovú, PhD. (Ústav chemických vied, Katedra fyzikálnej chémie) a RNDr. Martina Gmitru, PhD. (Ústav fyzikálnych vied, Katedra teoretickej fyziky a astrofyziky).

    Dr. Šišoláková bola finalistkou kategórie Výnimočný mladý vedec do 35 rokov a Dr. Gmitra bol nominovaný v kategórii Výnimočná osobnosť slovenskej vedy.

    V priateľskej atmosfére účastníci prijatia diskutovali o faktoroch, ktoré by mohli zvýšiť záujem o štúdium odborov, ktoré sú základom pre kariéru vedca. Rektor a dekan PF sa zaujímali aj o osobné plány a predstavy  ďalšej kariéry oboch finalistov  v prostredí svojej alma mater.

    „Nesmierne ma teší, keď sa vedkyne a vedci našej univerzity presadia v domácom i medzinárodnom prostredí a keď si ich výsledky všimne celá spoločnosť. Je to skvelá propagácia nielen ich práce ale aj propagácia našej univerzity, na ktorej má veda nezastupiteľné miesto, a preto jej vytvárame prajného prostredie,“ uviedol rektor UPJŠ, prof. Sovák.


Študuj na UPJŠ