Prejsť na obsah

Výzva zamestnancom

1minút, 49sekúnd

Vážení zamestnanci a priatelia UPJŠ,

   blíži sa čas, kedy sa budeme v súlade so zákonom č.595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov rozhodovať či a na aké účely poskytneme 2 % zaplatenej dane v prospech právnických osôb, vymedzených uvedeným zákonom. Medzi takéto právnické osoby, ktorým môžu poskytnúť naši zamestnanci, ale aj priatelia univerzity 2%-ný podiel zaplatenej dane, patrí aj Nadácia Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach.
   Nadácia našej univerzity bola založená Nadačnou listinou v súlade so zákonom č. 34/2002 Z. z. o nadáciách a o zmene Občianskeho zákonníka v znení neskorších predpisov dňa 12. februára 2003. Jej hlavným  poslaním je podpora  univerzitného vzdelávania, pomoc pri rozvoji tvorivej vedeckej práce ako základne na poskytovanie vysokoškolského, celoživotného a ďalšieho vzdelávania, zvýšenie spoločenského ocenenia vysokoškolského učiteľa a podpora vynikajúcich a talentovaných študentov.
   V súlade s § 50 a nasl. zákona č. 595/2003 Z. z. ako predseda Správnej rady Nadácie Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach a súčasne rektor tejto vysokoškolskej ustanovizne dovoľujem si Vás požiadať o poukázanie sumy zodpovedajúcej 2 % zaplatenej dane za rok 2009 na účet nadácie.
   Chcem Vás ubezpečiť, že Váš podiel dane, za poukázanie ktorého Vám vopred ďakujem, bude použitý len v súlade s nadačnou listinou nadácie. Touto sumou napomôžete k napĺňaniu zámerov a verejnoprospešného účelu našej nadácie.
   Bližšie pokyny, vrátane tlačiva Vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov fyzickej osoby a Potvrdenie o zaplatení dane z príjmov zo závislej činnosti a z funkčných požitkov sú uvedené v prílohe.
   Vážení zamestnanci a priatelia univerzity, vopred Vám ďakujem za Váš významný príspevok k rozvoju činnosti našej nadácie.

 

prof. MUDr. Ladislav Mirossay, DrSc., v. r.
predseda Správnej rady nadácie

 

 

 
 


Študuj na UPJŠ