Prejsť na obsah

Rektori požadujú stiahnuť novelu zákona o vysokých školách z legislatívneho procesu

0minút, 58sekúnd

26. októbra 2021 sa uskutočnilo zasadnutie rozšíreného prezídia SRK za účasti členov kontaktnej skupiny pre novelizáciu vysokoškolskej legislatívy.

Rektori jednomyseľne konštatujú, že predložený návrh úprav vysokoškolskej legislatívy nezodpovedá obsahu ani výsledkom rokovaní kontaktnej skupiny.

Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu využilo kontaktnú skupinu ako zásterku na presadzovanie svojich politických zámerov. S takýmto prístupom sa zástupcovia rektorov nevedia stotožniť, a ďalej sa stretnutí kontaktnej skupiny nebudú zúčastňovať.

Prítomní zástupcovia rektorov konštatujú, že vedenie ministerstva vedome podsúva verejnosti nepravdivé informácie, a preto stratilo ich dôveru. Z tohto dôvodu  spolu s ostatnými reprezentáciami vysokých škôl oslovia priamo predsedu vlády SR.

Prezídium Slovenskej rektorskej konferencie spoločne s ďalšími reprezentáciami vysokých škôl zvoláva na štvrtok 28. 10. o 9.00 tlačovú konferenciu, ktorá sa uskutoční na Univerzite Komenského v Bratislave. Na tejto tlačovej konferencii podrobne zdôvodnia svoje postoje a oznámia ďalšie svoje kroky.

Rozšírené prezídium Slovenskej rektorskej konferencie
V Bratislave 26. októbra 2021

 


Študuj na UPJŠ