Prejsť na obsah

Vyhlásenie voľby kandidáta na rektora na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

2minút, 20sekúnd

Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach (ďalej aj „UPJŠ“) v zmysle § 10 ods. 5 ZVŠ, čl. 14 Štatútu UPJŠ v Košiciach v znení Dodatku č. 6  a Zásad voľby kandidáta na rektora a prijatia návrhu na odvolanie rektora UPJŠ v Košiciach vyhlasuje voľbu kandidáta na rektora Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach na funkčné obdobie rokov 22.08.2023 – 21.08.2027 na deň 20.4.2023 v Historickej aule UPJŠ, Šrobárova 2, Košice. Voľba kandidáta na rektora UPJŠ sa uskutoční na spoločnom volebnom zhromaždení, ktoré tvoria všetci členovia Akademického senátu UPJŠ a všetci členovia Správnej rady UPJŠ.

Lehota na podávanie návrhov kandidátov na rektora UPJŠ sa určuje od 1.12.2022 do 24.3.2023. Návrh s prílohami sa podáva kancelárii Akademického senátu UPJŠ, Šrobárova 2, 041 80 Košice, do podateľne Rektorátu UPJŠ, v zalepenej obálke s označením „Návrh kandidáta na rektora UPJŠ“ a musí byť do podateľne doručený do 24.3.2023 do 12:00 hodiny.

Návrh kandidáta na rektora UPJŠ (ďalej aj „návrh“) musí obsahovať:

a) meno, priezvisko, tituly navrhovateľa,
b) identifikáciu navrhovateľa v súlade s článkom 1 ods. 2 týchto Zásad, podľa ktorého právo navrhovať kandidáta na  rektora  UPJŠ (ďalej aj „kandidát“) majú členovia Akademickej obce UPJŠ a členovia Správnej rady UPJŠ,
c) adresu trvalého pobytu, E-mail, telefónne číslo navrhovateľa,
d) súhlas navrhovateľa so spracúvaním jeho osobných údajov,
e) meno, priezvisko, tituly navrhovaného kandidáta,
f) dátum narodenia, adresa trvalého pobytu, E-mail, telefónne číslo navrhovaného kandidáta,
g) výpis z registra trestov nie starší ako 3 mesiace,
h) zamestnanie navrhovaného kandidáta,
i) miesto a dátum podania návrhu a vlastnoručný podpis navrhovateľa.

Povinnou prílohou návrhu je predloženie nasledovných vlastnoručne podpísaných dokumentov:

a) štruktúrovaný životopis navrhovaného kandidáta, z ktorého vyplývajú skutočnosti uvedené v §  10 ods.6 ZVŠ v rozsahu najviac 3 normostrany,
b) programové tézy s návrhom stratégie rozvoja UPJŠ v rozsahu najviac 3 normostrany,
c) písomné vyhlásenie navrhovaného kandidáta, že súhlasí s kandidatúrou,
d) súhlas navrhovaného kandidáta so spracúvaním a zverejnením osobných údajov na účel kandidatúry na rektora UPJŠ najmä štruktúrovaného životopisu a programových téz.

V Košiciach 20.10.2022

Súhlas dotknutej osoby
Zásady voľby kandidáta na rektora a prijatia návrhu na odvolanie rektora Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach

ANNOUNCEMENT OF THE ELECTION OF A CANDIDATE FOR RECTOR AT PAVOL JOZEF ŠAFÁRIK UNIVERSITY IN KOŠICE