Prejsť na obsah

Lekárska fakulta je koordinátorom národnej vedeckej infraštruktúry SLOVACRIN

1minút, 16sekúnd

SLOVACRIN je národná výskumná infraštruktúra, ktorá združuje a podporuje akademické klinické skúšania v medicínskych zariadeniach po celej Slovenskej republike. Zastrešuje ju Lekárska fakulta Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach pod vedením dekana prof. MUDr. Daniela Pellu, PhD. a zabezpečuje kompletný servis pre klinické štúdie organizované lekármi-výskumníkmi. Pôsobí ako slovenský národný uzol pre zapojenie sa do medzinárodných multicentrických klinických štúdií a projektov realizovaných európskou sieťou ECRIN so sídlom v Paríži.

Naším poslaním je podporovať akademické klinické skúšania a vytvárať sieť pracovísk (CTUs-clinical trial units) schopných sa zapájať do medzinárodných projektov. SLOVACRIN zabezpečuje regulatórne činnosti, monitoring a farmakovigilanciu akademických klinických skúšaní a v týchto oblastiach podporuje skúšajúcich lekárov naprieč celým Slovenskom.

Klinické skúšania
V súčasností SLOVACRIN podporuje 4 akademické klinické skúšania, z toho sú 3 medzinárodné. Práve nekomerčné skúšania môžu priniesť jednoznačný benefit pre slovenského pacienta, pretože primárnym cieľom zvyčajne nie je registrácia novo vyvíjaného lieku, ale práve overenie vhodnosti liečiv a prístupov doposiaľ nezohľadnených alebo inak nedostupných.

generálny riaditeľ: prof. MUDr. Daniel Pella, PhD.
medicínsky riaditeľ: MUDr. Beata Čečetková, PhD.
európski korešpondenti: MVDr. Simona Sonderlichová
MUDr. Štefan Tóth, PhD.

Viac informácií…


Študuj na UPJŠ