Prejsť na obsah

Hutníci pomohli Botanickej záhrade UPJŠ

1minút, 38sekúnd

     V rámci firemných Dní dobrovoľníkov pomáhalo v sobotu 17. mája 2014 vyše tridsať pracovníkov spoločnosti U. S. Steel Košice skrášľovať Botanickú záhradu UPJŠ v Košiciach. Na programe dňa bola hlavne oprava poklesnutej zámkovej dlažby pri bazéne, natieranie lavičiek pozdĺž ekologického chodníka a vyplievanie buriny v okrasnej škôlke. Hutníci tiež dali nový náter konštrukcii kovovej ochrany vzácnej dreviny z čias dinosaurov Wolémie vznešenej umiestnenej pri vstupe do Botanickej záhrady.
      Podľa slov Mgr. Ľubice Šipošovej z Útvaru riaditeľa pre vonkajšie vzťahy spoločnosti U. S. Steel Košice, s.r.o. bol o prácu v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach medzi ich pracovníkmi mimoriadny záujem. „Naši dobrovoľníci pomáhali uplynulú sobotu verejnoprospešnými aktivitami dovedna jedenástim inštitúciám a počet tých, ktorí chceli pracovať v botanickej záhrade, sa naplnil hneď v prvý deň spustenia registrácie. Na prácu v zelenom areáli pod taktovkou vedúceho oddelenia dekoratívnej flóry Ing. Róberta Gregoreka sa kolegovia už tradične veľmi tešili, pretože im dokáže nielen výborne zorganizovať prácu, ale aj zápalisto a zaujímavo priblížiť život flóry i fauny botanickej záhrady. Preto je čas strávený v botanickej záhrade užitočný aj pre našich pracovníkov, ktorých tentoraz navyše potešila aj prebiehajúca výstava motýľov,“ poznamenáva Mgr. Šipošová.
      Dobrovoľníci síce kvôli dažďu opustili Botanickú záhradu o hodinu skôr, než plánovali, ale aj napriek tomu odviedli kus práce, ktorý rozsiahly areál pocítil. „Za ich ochotu a vykonanú prácu všetkým veľmi ďakujeme,“ konštatuje doc. RNDr. Sergej Mochnacký, CSc.
 


Študuj na UPJŠ