Prejsť na obsah

Coreper – výbor stálych predstaviteľov vlád členských štátov pri Európskej únii v Košiciach

1minút, 46sekúnd

Dňa 21. júla 2016 Košice IT Valley hostilo Coreper – výbor stálych predstaviteľov vlád členských štátov pri Európskej únii na pôde Kasární/Kulturparku v Košiciach  pri príležitosti slovenského predsedníctva  v Rade EÚ.  Výbor stálych predstaviteľov privítal Michal Hladký, riaditeľ Creative Industry Košice, n.o. Po prehliadke samotných priestorov mali veľvyslanci a ich sprievod možnosť navštíviť zaujímavé stánky s jedinečnými produktmi a riešeniami, ktoré pre nich pripravili členské organizácie a spoločnosti združenia – ELCOM, Fpt Slovakia, GEODETICCA, GlobalLogic Slovakia, Matsuko, mediworx software solutions,  T-Systems Slovakia a  univerzity  –  Technická univerzita v Košiciach  a Univerzita Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Za UPJŠ v Košiciach na podujatí vystúpil dekan Prírodovedeckej fakulty UPJŠ v Košiciach, člen Správnej rady Košice IT Valley doc. RNDr. Gabriel Semanišin, PhD. Predstavitelia univerzít a spoločností ponúkli pohľad do zákulisia tvorby ich produktov a ukázali, že tieto zaujímavé riešenia sa dejú práve u nás v Košiciach a na východnom Slovensku.

Výbor zástupcov sa potom presunul na prezentáciu združenia, kde im bol predstavený úspešný príbeh Košice IT Valley od jeho založenia, cez cestu, výzvy a pohľad do budúcna. Prezentáciu moderovala Kristína Kertészová, výkonná riaditeľka združenia, ktorá ju otvorila s predsedom Správnej rady združenia Ivanom Hruškom. Na pódium boli postupne prizvaní ďalší členovia Správnej rady, jeden zo zakladateľov združenia a takisto predstaviteľ jednej z popredných členských spoločností. Na pútavú prezentáciu plynule nadviazali otázky zo strany publika.

Združenie tak naplno využilo unikátnu možnosť predstaviť seba a svojich členov a zároveň demonštrovať, že aj v Košiciach a na východnom Slovensku sa dejú svetové veci.

Zdroj: http://www.kosiceitvalley.sk/2016/07/28/coreper-i-trip/

Foto: Košice IT VALLEY


Študuj na UPJŠ