Prejsť na obsah

MINERVA začala slúžiť na voľnočasové aktivity študentov

1minút, 24sekúnd

Priestory zrekonštruovanej budovy v areáli UPJŠ na Moyzesovej ulici č. 9 v Košiciach – MINERVA začali v stredu 16. 9. 2015 naplno slúžiť svojmu účelu. Návštevníci z radov študentov, ale aj zamestnancov a hostí univerzity môžu využívať služby útulnej kaviarne Minerva s letnou terasou na prízemí. Kapacita kaviarne je 60 osôb. Dominantou prvého poschodia je architektonicky zaujímavá multifunkčná spoločenská sála s vyvýšeným javiskom a kapacitou hľadiska 50 osôb, ktorá je voľne prepojená s podkrovím, kde sa nachádza otvorená galéria s výhľadom na spoločenskú sálu. Sála je predurčená na literárne, recitačne a hudobné podujatia, diskusie a výstavy. Svoj priestor tu môžu nájsť aj rôzne workshopy, tvorivé dielne a iné študentské univerzitné aktivity. Nácviky tu uskutočňuje aj univerzitný zbor Chorus Universitatis Šafarikianae.

V podkroví sídli Univerzitné poradenské centrum UPJŠ v Košiciach (UNIPOC), ktoré ponúka poradenské služby pre všetkých študentov UPJŠ, vrátane študentov so špeciálnymi edukačnými potrebami. Svoje aktivity tu bude rozvíjať aj pastoračné centrum Gréckokatolíckej eparchie Košice, ktorého ambíciou je pomáhať študentom univerzity pri ich duchovno-kultúrnom rozvoji formou organizovania rozličných podujatí.

V MINERVE majú študenti možnosť využívať univerzitnú internetovú WiFi sieť a svoje notebooky a iné podobné zariadenia si môžu pripojiť aj do elektrickej siete.

Správcom budovy je Mgr. Jana Havrilová (tel.: 055/234 1266, jana.havrilova@upjs.sk), ktorá zabezpečuje koordináciu služieb prevádzkovaných v budove a vedie evidenciu podujatí, ktoré sa v MINERVE konajú.


Študuj na UPJŠ