Prejsť na obsah

Ocenený učiteľ našej univerzity

1minút, 15sekúnd

       Slovenská asociácia univerzitného športu (SAUŠ) na svojom slávnostnom zasadnutí dňa 10. decembra 2015 v aule Ekonomickej univerzity v Bratislave, oceňovala najlepších univerzitných športovcov a funkcionárov za rok 2015.

      Medzi najlepšími športovcami boli vyhodnotení medailisti zo zimnej (8 medailí) a letnej (4 medaile) svetovej univerziády. Zimná univerziáda sa konala na Slovensku na Štrbskom Plese a Osrblí a väčšia časť v Granade v Španielsku. Letná sa konala v Kórejskom Gwangju za nesmierneho záujmu divákov.

      Ocenení boli aj funkcionári a tréneri. Medzi inými bol za rozvoj a podporu univerzitného športu ocenený PaedDr. Imrich Staško z Ústavu telesnej výchovy a športu našej univerzity.

     Počas svojej 41 ročnej práce učiteľa na vysokej škole prispel k výchove a zdokonaľovaniu športových zručností a pohybových aktivít tisícov svojich študentov. Ako dlhoročný funkcionár VŠTJ sa úspešne podieľa na rozvoji a napredovaní nielen svojej materskej TJ Slávia UPJŠ Košice, ale aj celkove na vysokoškolskom športe na Slovensku.

     Dosiahol úspechy pri vedení študentov – futsalistov a futbalistov UPJŠ Košice a Východoslovenského regiónu na súťažiach akademikov SR ako sú SU, AM SR, Finále univerzít a iné. Zároveň veľké úspechy dosiahol so svojimi zverencami – študentmi UPJŠ, aj na medzinárodných futsalových turnajoch v zahraničí.

     Ocenenie prebral z rúk prezidenta SAUŠ PaedDr. Júliusa Dubovského.


Študuj na UPJŠ