Prejsť na obsah

Otváracia konferencia VÝCHOD NIE JE EXIT 12. ročníka medzinárodného veľtrhu vzdelávania PRO EDUCO

2minút, 3sekúnd

Poslaním iniciatívy Východ nie je exit je zmierňovať súčasné trendy odlivu mladých ľudí posilňovaním pozitívneho imidžu regiónu, ako dobrého miesta pre život, štúdium a kariéru. Iniciatíva už po druhýkrát prináša rovnomennú konferenciu, ktorá zároveň otvorí 12. ročník medzinárodného veľtrhu vzdelávania Pro Educo v košickej Steel Aréne. Veľtrh Pro Educo sa uskutoční v Steel Aréne Košice v dňoch 5. – 6.12.2018 a medzi vystavovateľmi nebude chýbať ani stánok UPJŠ v Košiciach.

Konferencia VÝCHOD NIE JE EXIT

Termín: 4.12.2018
Miesto konania: Tabačka Kulturfabrik, Košice
Forma: panelová diskusia
Moderuje: Aneta Parišková
Program

Témy diskusných panelov a spíkri

01/ POHĽAD ZVONKU

Podľa hesla, že doma nie je nikto prorokom sa v tomto paneli predstavia spíkri, ktorí majú dnes k východu Slovenska osobitý vzťah. Mali možnosť dívať sa na svet a dianie v ňom skôr z globálneho pohľadu, dnes sa ich aktivity už viažu aj k tomuto regiónu. Ako vlastne na východ nazerajú tí, ktorí už okúsili život na mnohých iných miestach na svete?

Martin Jelínek
Jazykový inštitút Bright House

Clayton Stone
Technická Univerzita v Košiciach

Róbert Vincze
WON China Investment Europe SK

02 / MESTO & UNIVERZITA

Potrebuje mesto univerzitu? Potrebuje univerzita mesto? Je znižovanie počtu študentov na vysokých školách východného Slovenska výlučným problémom školy? Nemali by mesta a regióny okrem kampaní zameraných na príliv investorov či rozvoj turizmu vytvárať spolu s univerzitami a firmami aj ucelené komunikačné kampane s fokusom na mladých ľudí?

Jiří Uher
Masarykova univerzita v Brne

Zuzana Palovic
Global Slovakia

Juraj Girman
Košice IT Valley

Lenka Vargová Jurková
Košice Región Turizmus

03 / DÁ SA TO!

Diskusný panel plný motivácie a pozitívneho myslenia. Predstaví sa v ňom inšpiratívny Juraj Hipš a traja mladí podnikatelia z východu, ktorí nečakali na vysnívané zamestnanie, neodišli, ale nabrali odvahu realizovať vlastné nápady. Dnes úspešne podnikajú a žijú v regióne, kde to nie je jednoduché, ale určite nie nemožné.

Juraj Hipš
Nezisková organizácia Živica

Danka Bodnárová
Robin Street Food

Jaroslav Pčola
Reinter

Karolína Jankivová
Jankiv Siblings

PARTNERI

 


Študuj na UPJŠ