Prejsť na obsah

Podpis memoranda o spolupráci pri výskume metód pľúcnej ventilácie

1minút, 9sekúnd

Vedenie UPJŠ v Košiciach a Spoločnosť Nuclear Power, a. s. podpísali 7.5.2020 memorandum o spolupráci pri výskume pokročilých metód umelej pľúcnej ventilácie s integrovanými prvkami umelej inteligencie.

Predmetom memoranda o spolupráci je vymedziť všeobecný rámec participácie Lekárskej fakulty a spoločnosti Nuclear Power v oblasti vedeckovýskumných aktivít zameraných na sféru umelej pľúcnej ventilácie. Spoločnosť Nuclear Power vyjadrila záujem o podporu financovania základného vybavenia laboratória pre Výskum pokročilých metód umelej ventilácie pľúc a inhalácie plynov, ktoré je zriadené v priestoroch Medicínskeho univerzitného vedeckého parku v Košiciach.

Dekrét o memorande bol podpísaný za prítomnosti zástupcov jednotlivých strán memoranda, a to za UPJŠ rektor prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc., prof. MUDr. Viliam Donič, CSc. a doc. MUDr. Pavol Török a za členov firmy Nuclear Power, predseda predstavenstva Ing. Ján Holec.

Dekan LF prof. MUDr. Daniel Pella, PhD. poveril prof. MUDr. Viliama Doniča, CSc. funkciou vedúceho výskumného laboratória a doc. MUDr. Pavla Töröka, CSc., aby v súčinnosti so zástupcami Nucler Power uskutočnili všetky potrebné kroky na sprevádzkovanie laboratória v čo najkratšom čase.
 


Študuj na UPJŠ