Prejsť na obsah

Ceny primátora mesta Košice osobnostiam z UPJŠ

1minút, 24sekúnd

    Prínos osobností Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach ocenil 7. mája 2021 primátor Ing. Jaroslav Polaček. Uznanie za rozvoj a zásluhy vo svojich vedeckých oblastiach si vo forme Ceny primátora prevzali prof. MVDr. Monika Halánová, PhD. a prof. Ing. Pavol Kristian, DrSc.
    Prodekanka a prednostka Ústavu epidemiológie Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach získala toto ocenenie pri príležitosti životného jubilea, za osobitý prínos k rozvoju vedného odboru epidemiológia, za výskum v odbore epidemiológia, za výskum v odbore epidemiológia a za pedagogickú činnosť na fakulte.
    Profesor Kristian bol  taktiež ocenený pri príležitosti významného životného jubilea, za významný celoživotný prínos v odbore organickej chémie a za významné zásluhy o vybudovanie vedeckej školy založenej na chémii izotiokyanátov.
    „Veľmi si vážim, že aj ja tu môžem dnes stáť na pódiu s takými významnými ľuďmi, ktorí vo svojom odbore dosiahli veľké úspechy. Som rada, že aj vďaka práci kolektívu mojich spolupracovníkov z LF UPJŠ sme pomohli zlepšiť epidemickú situáciu v našom meste. Verím, že naša obojstranne výhodná spolupráca s predstaviteľmi mesta Košice bude aj naďalej pokračovať a budeme tak môcť aj naďalej pomáhať pri skvalitňovaní verejného zdravia,“ uviedla prof. Halánová.

Laureátom Cien primátora mesta Košice srdečne blahoželáme a prajeme ďalšie profesionálnej i osobné úspechy.

Zdroj fotografií: LF UPJŠ, FB Košice – Mesto Košice


Študuj na UPJŠ