Prejsť na obsah

UPJŠ na podujatí Race to Zero

1minút, 14sekúnd

    Britské veľvyslanectvo na Slovensku zorganizovalo v polovici mája v Kongresovom centre na zámku v Smoleniciach podujatie Race to Zero – Preteky k nule. Podujatie bolo zorganizované ako súčasť globálnej kampane, ktorá je zameraná na podporu zdravej a odolnej obnovy s nulovými emisiami uhlíka.

    V súčasnosti je do kampane zapojených 708 miest, 24 regiónov, 2360 firiem, 163 globálnych investorov a 624 vysokých škôl. Viac informácií o kampani: https://unfccc.int
Cieľom podujatia bolo pozvať slovenské vysoké školy k podpisu Globálneho klimatického listu. Na podujatí Race to Zero v Smoleniciach sa zúčastnili významné zahraničné a domáce osobnosti, ktoré poskytli účastníkom zo slovenských vysokých škôl informácie ku kampani Race to Zero a predstavili inšpiratívne príklady aktivít a opatrení v rámci plnenia záväzkov účasti v globálnej kampani.

    UPJŠ na podujatí zastupoval rektor prof. Pavol Sovák spolu s prorektorkou pre zahraničné vzťahy a mobilitu doc. Silviou Ručinskou. Téma klimatických zmien je pre našu univerzitu významnou, pričom rektor prof. Sovák predstavil v rámci diskusie viaceré opatrenia zrealizované so zámerom znižovania dopadov činnosti univerzity na životné prostredie. V ďalšom období plánuje vedenie pokračovať v vzdelávacích a vedecko-výskumných aktivitách, rovnako tak aj v organizačno-technických opatreniach smerujúcich k zlepšovaniu životného prostredia.


Študuj na UPJŠ