Prejsť na obsah

Veľvyslanec Veľkej Británie navštívil UPJŠ v Košiciach

1minút, 33sekúnd

    Dňa 18.06.2021 privítal rektor Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc., veľvyslanca Veľkej Británie, Nigela Bakera. Stretnutia sa zúčastnili aj zástupcovia ďalších košických univerzít, rektorka Dr. h. c. prof. MVDr. Jana Mojžišová, PhD., za Univerzitu veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach spolu s prorektorkou pre medzinárodné vzťahy a internacionalizáciu, prof. MVDr. Zitou Faixovou, PhD., a Dr. h. c. prof. h. c. prof. Ing. Stanislav Kmeť, DrSc., rektor Technickej univerzity v Košiciach. Prítomná bola aj prorektorka pre zahraničné vzťahy a mobilitu UPJŠ, doc. Ing. Silvia Ručinská, PhD., a Matej Sadloň, pracovník veľvyslanectva Veľkej Británie pre vedu a inovácie.

    Spoločne naplánované stretnutie troch košických univerzít s veľvyslancom Nigelom Bakerom odráža kvalitnú spoluprácu medzi univerzitami, ktorá bola v poslednom období pretavená do projektu CNIC, či spoločného študijného programu Farmácia. Hlavnými témami stretnutia bolo predstavenie hlavných výskumných aktivít košických univerzít, medzinárodná výskumná spolupráca a štúdium zahraničných študentov, samozrejme vo väzbe na Veľkú Britániu a situáciu po Brexite. Veľvyslanec Baker nadviazal aj na podujatie Race to Zero, kampaň ktorej cieľom je podpora zdravej a odolnej obnovy životného prostredia s nulovými emisiami uhlíka.

    „Stretnutie s veľvyslancom Nigelom Bakerom poukázalo na dôležitosť medzinárodnej spolupráce. Žijeme v globálnom svete, ktorý sa neustále mení a vyvíja, pričom práve akademické prostredie aplikuje moderné trendy do spoločnosti najrýchlejšie, zodpovedný ekologický prístup nevynímajúc,“ zhodnotil stretnutie rektor  UPJŠ v Košiciach, prof. Pavol Sovák.


Študuj na UPJŠ