Prejsť na obsah

Udelenie čestného titulu profesor emeritus profesorovi Stanislavovi Jendroľovi

1minút, 12sekúnd

V zmysle ustanovenia § 78 zákona č. 131/2002 Z. z. o vysokých školách a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov, na základe návrhu dekana Prírodovedeckej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach a po schválení vo Vedeckej rade Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach dňa 1. októbra 2021 bol Dr. h. c. prof. RNDr. Stanislavovi Jendroľovi, DrSc. udelený čestný titul „profesor emeritus“ za významné prínosy v oblasti vedy a vzdelávania. Prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc., rektor Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, odovzdal ocenenému menovací dekrét 30. novembra 2021 za prítomnosti prof. RNDr. Petra Fedoročka, CSc., prorektora pre vedeckovýskumnú činnosť a doktorandské štúdium, a doc. RNDr. Romana Sotáka, PhD., dekana Prírodovedeckej fakulty UPJŠ.

Jeden z najvýraznejších matematikov súčasnosti, pochádzajúci z obce Duplín neďaleko Stropkova, študoval na Prírodovedeckej fakulte UPJŠ, s ktorou bol spätý celý jeho profesijný život a na ktorej do roku 2009 pôsobil ako riaditeľ Ústavu matematických vied. Prof. Jendroľ je svetovo uznávaným odborníkom v teórii grafov a vedúcou osobnosťou košickej školy diskrétnej matematiky.

Prínos viac ako 50 ročnej kariéry prof. Jendroľa ocenilo vedenie univerzity aj udelením Pamätnej medaile UPJŠ pri príležitosti 60. výročia založenia našej univerzity.

 


Študuj na UPJŠ