Prejsť na obsah

Týždeň vzdelávania na EXPO 2020 v Dubaji aj s UPJŠ

1minút, 9sekúnd

Svetová výstava EXPO 2020 v Dubaji, ktorá sa koná od 1. októbra 2021 do 31. marca 2022, ponúka priestor 192 krajinám prezentovať sa v oblastiach priemyslu, zdravia, poľnohospodárstva, vedomostí, učenia atď. V Spojených arabských emirátoch sa v rámci slovenskej expozície predstavili aj popredné univerzity počas tematického týždňa „Knowledge&Learning“ (12.-21. decembra 2021).

Univerzitu Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach na výstave zastupovali prof. PaedDr. Martin Pekár, PhD., prorektor pre vysokoškolské vzdelávanie, akademické tradície a obrady, doc. Ing. Jaroslav Majerník, PhD., prednosta Ústavu lekárskej informatiky LF, a MDDr. Jakub Jánošík, vedúci Centra simulátorovej a virtuálnej medicíny LF UPJŠ. UPJŠ tiež reprezentoval úspešný absolvent astrofyzik  doc. Mgr. Norbert Werner, Ph.D., ktorý po doktorandskom štúdiu na Utrechtskej univerzite a osemročnom pobyte na Ústave časticovej astrofyziky a kozmológie Stanfordskej univerzity momentálne pôsobí na Masarykovej univerzite v Brne.

Celkovo 65 člennú delegáciu predstaviteľov VŠ, etablovaných absolventov, startupov a slovenských vynálezcov vedie MUDr. RNDr. Ľudovít Paulis, PhD. MPH, štátny tajomník pre vedu, výskum a vysoké školstvo. Najbližšie dni budú patriť modernizácii vzdelávania na medzinárodnom biznis fóre o rôznych ekosystémoch vysokoškolskej výučby, pričom priestor dostanú aj projekty študentiek a študentov.

 


Študuj na UPJŠ