Prejsť na obsah

Štátny tajomník MŠVVaŠ SR, Ľudovít Paulis, rokoval s košickými rektormi na pôde UPJŠ v Košiciach

2minút, 1sekúnd

Vo štvrtok 24. marca 2022 navštívil Univerzitu Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach štátny tajomník Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR, MUDr. RNDr. Ľudovít Paulis, PhD. MPH. Rektor UPJŠ, prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc., privítal štátneho tajomníka Paulisa spolu s rektorkou Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach, Dr. h. c. prof. MVDr. Janou Mojžišovou, PhD., a rektorom Technickej univerzity v Košiciach, Dr. h. c. prof. Ing. Stanislavom Kmeťom, DrSc.

Stretnutie prebehlo za prítomnosti riaditeľa Technologického a inovačného parku UPJŠ (TIP-UPJŠ) a predsedu predstavenstva združenia Košický klaster nového priemyslu (CNIC), prof. RNDr. Pavla Miškovského, DrSc., vedúceho Oddelenia Business & Marketing (TIP-UPJŠ) a člena predstavenstva CNIC, Mgr. Romana Orosa, prorektora UVLF, prof. MVDr. Juraja Pistla, PhD., prorektora UPJŠ, prof. MUDr. Pavla Jarčušku, PhD., riaditeľa odboru stratégií a koncepcií vedy výskumu, prof. Mgr. Martina Kanovského, PhD., generálnej riaditeľky Sekcie výskumu, vývoja a inovácií, Michaely Krškovej, riaditeľa Odboru vzdelávania, inovácií a verejných financií, Mgr. Petra Goliáša, PhDr., a starostu MČ Košice – Západ, Mgr. Marcela Vrchotu.

Hlavnými témami stretnutia bolo informovanie členov delegácie o stave implementácie projektu integrácie košických univerzít v oblasti transferu technológií – CassTech, ktorý je kľúčovým pre úvodnú časť realizácie počiatočných cieľov združenia Košického klastra nového priemyslu. Diskutované boli doterajšie výsledky v plnení misie CNIC, stav prípravy projektovej dokumentácie a štúdie uskutočniteľnosti (feasibility study). V rámci diskusie bola tiež prerokovaná otázka možnosti čerpania zdrojov fondu obnovy pre zlepšenie infraštruktúry univerzít a pre integráciu univerzít.

„Pracovné stretnutie považujem za kľúčové v tejto fáze implementácie projektu CassTech, pretože umožnilo obom stranám sa zorientovať v nadchádzajúcej stratégii pre čerpanie fondu obnovy tak, aby bol v košickom akademickom prostredí čerpaný čo najefektívnejšie. Stojíme pred obrovskou výzvou, košické univerzity majú vďaka projektu CNIC veľký náskok, prirodzene sa od nás očakáva, že nezostaneme stáť na polceste“ uviedol po stretnutí rektor UPJŠ prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc.

 


Študuj na UPJŠ