Prejsť na obsah

Ceny mesta Košice pre zástupcov UPJŠ v Košiciach

1minút, 46sekúnd

    Odborný a ľudský prínos jednotlivcov i kolektívu z Univerzity Pavla Jozefa Šafárika bol ocenený vedením mesta Košice. Primátor mesta, Ing. Jaroslav Polaček, odovzdal 12. novembra 2021 v priestoroch Historickej radnice Cenu mesta Košice a Cenu primátora celkovo 26 jednotlivcom a kolektívom, pričom z UPJŠ ocenili 3 jednotlivcov a kolektív študentov Lekárskej fakulty. Laureátov Ceny mesta vybralo Mestské zastupiteľstvo na odporúčanie komisie.

Ceny mesta Košice získali:

  • prof. MUDr. Pavol Jarčuška, PhD. – LF UPJŠ v Košiciach za aktívne pôsobenie a koordináciu postupov v boji s pandémiou nového koronavírusu COVID-19 na regionálnej, celoslovenskej a európskej úrovni a mediálnu prezentáciu súvisiacich odborných stanovísk pre verejnosť.
  • prof. RNDr. Stanislav Vokál, DrSc. – PF UPJŠ v Košiciach pri príležitosti  životného jubilea a za významné vedecké výsledky v oblasti štúdia vlastností jadrovej hmoty v relativistických jadrových zrážkach.

Cenu primátora mesta Košice získali:

  • doc. MUDr. Veronika Vargová, PhD. – LF UPJŠ v Košiciach za mimoriadnu aktivitu, rozsiahlu pedagogickú činnosť a prínos vo vedení vysoko  špecializovaného pracoviska Kliniky detí a dorastu, najväčšieho v rámci  východoslovenského regiónu.
  • Kolektív študentov Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach za ich príkladnú, nezištnú a obetavú pomoc, ktorú preukazujú počas obdobia pandémie ochorenia COVID−19, najmä v oblasti laboratórnej diagnostiky, čím významným spôsobom prispievajú k zlepšovaniu epidemiologickej situácie na Slovensku.

„Vzácni a výnimoční ľudia, ktorých mená dnes zaznejú, sú pýchou Košíc a môžu byť inšpiráciou pre nás všetkých. Tvoria morálne a spoločenské hodnoty, budujú pozitívny obraz nášho mesta a vzorne ho reprezentujú nielen doma, ale aj v zahraničí,“ ohodnotil vo svojom príhovore aktivity ocenených primátor Košíc, Ing. Polaček.

Oceneným úprimne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v budúcnosti.

Foto: Magistrát mesta Košice


Študuj na UPJŠ