Prejsť na obsah

UPJŠ v Košiciach udelila akademické tituly „Philosophiae doctor“

1minút, 53sekúnd

V priestoroch Auly Lekárskej fakulty UPJŠ v Košiciach sa v piatok 25. októbra 2019 uskutočnila slávnostná promócia absolventov doktorandského štúdia, ktorí v akademických rokoch 2018/2019 a 2019/2020 úspešne obhájili dizertačné práce nasledovne:

•    25 absolventov na Lekárskej fakulte, z toho v študijnom programe:

Anatómia, histológia a embryológia – 4, Farmakológia – 4, Gynekológia a pôrodníctvo – 2, Chirurgia – 2, Klinická biochémia – 3, Normálna a patologická fyziológia – 2, Verejné zdravotníctvo – 2, Vnútorné choroby – 6.

•    37 absolventov na Prírodovedeckej fakulte, z toho v študijnom programe:

Analytická chémia – 1, Anorganická chémia – 2, Aplikovaná matematika – 1, Biofyzika – 5, Diskrétna matematika – 2, Fyzika kondenzovaných látok – 3, Fyzikálna chémia – 3, Fyziológia rastlín – 3, Fyziológia živočíchov – 4, Genetika – 1, Jadrová a subjadrová fyzika – 1, Molekulárna cytológia – 2, Progresívne materiály – 2, Teoretická fyzika – 3, Teória vyučovania fyziky – 1, Teória vyučovania matematiky – 1, Všeobecná ekológia a ekológia jedinca a populácií – 1, Všeobecná fyzika a matematická fyzika – 1.

•    14 absolventov na Právnickej fakulte, z toho v študijnom programe:

Medzinárodné právo – 2, Občianske právo – 4, Obchodné a finančné právo – 4, Teória a dejiny štátu a práva – 4.

•    3 absolventi na Fakulte verejnej správy v študijnom programe: Verejná politika a verejná správa

•    22 absolventov na Filozofickej fakulte z toho v študijnom programe:

Britské a americké štúdiá – 4, Dejiny filozofie – 2, Integratívna sociálna práca – 3,  Literárna veda – 4, Politológia – 3, Slovenské dejiny – 2, Sociálna psychológia a psychológia práce – 4.

Rektor UPJŠ v Košiciach prof. RNDr. Pavol Sovák, CSc. vo svojom slávnostnom príhovore všetkým prítomným absolventom doktorandského štúdia srdečne zablahoželal a s radosťou podotkol, že spolu s nimi zdieľa uspokojenie a hrdosť. Zdôraznil, že si vysoko váži  ich cieľavedomosť a elán pri získavaní nových informácií, inšpirujúcich vedomostí a skúseností. „Verím, že Vaša následná profesijná činnosť sa bude opierať o zásady humanity, vedy a tolerancie. Žite a pracujte tak, aby sme sa vo Vás nesklamali. Prajem Vám a Vašim blízkym dobré zdravie, mnoho úspechov a pokojnú prácu,“ dodal rektor UPJŠ v závere svojho prejavu.


Študuj na UPJŠ